Ar reikėtų atkurti trūkstamą dantį, ar galima palikti jį ramybėje? Ar yra neigiamų pasekmių neatkūrus prarasto danties?

Vieno ar kelių dantų nebuvimas gali turėti didelės įtakos jūsų kasdieniam gyvenimui ir burnos sveikatai. Netekus danties, dažnas žmogus kreipiasi dėl kosmetinių priežasčių, verčiančių jį jaustis nepatogiai. Aiškus bendravimas ir natūrali šypsena padeda žmogui jaustis pilnaverčiu. Reikalinga pabrėžti, kad ne tik kosmetiniais sumetimais reikalingas kuo greitesnis danties atstatymas.

Norėčiau aptarti kelis aspektus:

1. Ilgainiui gretimi dantys pasislenka, dėl ko kitur atsiranda tarpai. Kiekvienas dantis, esantis burnoje, paprastai kontaktuoja su gretimu, taip išlaikantis vienas kitą vienoje linijoje stabiliai daugelį metų. Atsiradus danties defektui, dantys migruoja ten, kur nėra spaudimo, tarp dantų susidaro tarpai, o priešingame žandikaulyje esantis dantis gali išilgėti.

2. Likę dantys gauna didesnį apkrovimą, dėl kurio jie gali nuskilti, nulūžti arba greičiau nusidėvėti.

3. Galimi ir veido pokyčiai. Žmogaus skruostai atsiremia į dantis, netekus jų – skruostai įdumba.

4. Vyksta apatinio žandikaulio sąnario pakitimai, dėl kurių gali atsirasti skausmas ausų srityje, galvos skausmas, klausos sutrikimai.

Dantų technologijos šiandien yra pažangios, todėl esant dantų trūkumui galimi įvairūs dantų atstatymai. Atkuriant jį iš karto po netekimo, atstatoma natūrali burnos balanso struktūra, o tai teigiamai veikia visas kitas veido struktūras.

Atstatymo metodai:

1) Dantų išimami protezai – dirbtinių dantų rinkinys, kuris gali pakeisti nuo 1 iki visų trūkstamų dantų.

2) Dantų tiltas – prarasto danties tarpas panaikinamas tinkamai paruošus gretimus dantis ir ant jų pagaminus tilto tipo vainikėlius.

3) Dantų implantai – daugelio gydytojų laikomi geriausiu pakeitimo variantu, atkuriant dantį nepakenkus gretimiems dantims.

Tik po gydymo planavimo galima nuspręsti optimaliausią gydymo metodą. Kviečiame į NEMOKAMĄ konsultaciją. Taip pat primename, kad asmenims, kurie yra sukakę senatvės pensijos amžius, yra galimybė pasinaudoti valstybinės ligonių kasos parama protezavimui.

Gyd. Odontologas – ortopedas Romualdas Petronis

3P CLINIC odontologijos klinika Prienuose ir Kaune

8 319 51510

info@3pclinic.lt

Prienai, Stadiono g. 17

www.3Pclinic.lt

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close