LK pranešimas (foto, video): Į Lietuvą atvyko nauja JAV rotacinių pajėgų pamaina

Generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje keičiasi rotacinių Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) pajėgų karių pamaina. Nuo liepos mėnesio Lietuvoje dislokuotus JAV kariuomenės 4-osios pėstininkų divizijos 3-iosios šarvuočių brigados kovinės grupės 66-ojo šarvuočių pulko 1-ojo bataliono karius ir techniką pakeis JAV kariuomenės 1-osios pėstininkų divizijos 3-iosios brigados kovinės grupės 82-ojo lauko artilerijos pulko 2-ojo bataliono (2-82 FA) „Plieniniai drakonai“ ir 7-ojo kavalerijos pulko 2-ojo bataliono (2-7 CAV) „Vaiduoklis“ pajėgos.

Lietuvoje dislokuojama nauja JAV rotacinių pajėgų pamaina atsigabena 155 mm savaeigių haubicų M109A6 „Paladin“, tankus M1A2 „Abrams“, pėstininkų kovos mašinas „Bradley“, šarvuočius M1068A3, sunkvežimius, visureigius ir kitą jų užduočių vykdymui reikalingą karinę techniką, ji iš Lenkijos gabenama sunkvežimiais.

JAV sausumos pajėgų kariai Baltijos šalyse ir Rytų Europoje rotuojami nuo 2014 m. pavasario, kaip dalis JAV Sausumos pajėgų operacijos rytinėje Aljanso dalyje „Atlanto ryžtas“ (angl. Atlantic Resolve). Tokiu būdu JAV demonstruoja savo kolektyvinės gynybos įsipareigojimą NATO sąjungininkams, užtikrindamos saugumą po agresyvių Rusijos veiksmų Ukrainoje.

Nuotr. aut. vyr. srž. sp. Ieva Budzeikaitė | Lietuvos kariuomenė
Video medžiaga: https://we.tl/t-I8WNIXgppq | aut. srž. sp. Tomas Kavaliauskas | Lietuvos kariuomenė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close