Savivaldybės, Mokesčių inspekcijos, Užimtumo tarnybos atstovų susitikimai su seniūnijų gyventojais, verslo atstovais bei ūkininkais

Susitikimas Šilavoto seniūnijoje, nuotraukoje iš kairės:Valstybinės mokesčių inspekcijos specialistė Gintarė Kimbirauskienė, Prienų r. savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Algis Marcinkevičius, Užimtumo tarnybos Prienų skyriaus vedėja Jūratė Radzevičienė, Savivaldybės administracijos direktorė Jūratė Zailskienė, Žemės ūkio skyriaus vedėja Aušra Tamošiūnienė.

Lapkričio 3 d. prasidėjo Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (toliau – Kauno AVMĮ), Užimtumo tarnybos Kauno klientų aptarnavimo departamento atstovų ir Savivaldybės vadovų bei specialistų susitikimų su gyventojais, verslo atstovais, ūkininkais ciklas. Vadovų ir specialistų komanda jau aplankė Stakliškių, Jiezno, Balbieriškio, Naujosios Ūtos, Šilavoto ir Išlaužo seniūnijas.

Prienų r. savivaldybės administracijos direktorė Jūratė Zailskienė pasidžiaugė, kad vėl tęsiama susitikimų su ūkininkais seniūnijose tradicija, kuri buvo pradėta dar prieš pandemiją. Šių susitikimų metu pasidalinama ūkininkams aktualia ir pačia naujausia informacija. „Pavasarį Savivaldybėje buvome susitikę su Mokesčių inspekcijos bei Užimtumo tarnybos vadovais ir sutarėme bendradarbiauti rengiant išvažiuojamuosius susitikimus su ūkininkais, gyventojais, konsultuojant juos nedarbo, užimtumo, žemės ūkio klausimais“, – sakė Administracijos vadovė.

Prienų r. savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriaus vedėja Aušra Tamošiūnienė ir skyriaus specialistai – Virginija Karosevičienė, Alvidas Rinkevičius ir Audrius Rutkevičius – ūkininkams pristatė valstybės steigiamo melioracijos fondo gaires, žemės ūkio technikos registravimo naujoves, pagrindinius žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 metų strategijos aspektus, Savivaldybės kaimo rėmimo lėšų skyrimo tvarkos aprašo pasikeitimus bei kitas aktualijas. Akcentuota, kad iki gruodžio 31 d. dar galima atnaujinti žemės ūkio valdų ir ūkininkų ūkių duomenis, taip pat iki gruodžio 30 d. galima apsidrausti pasėlius. Atkreiptas dėmesys, kad šiemet užtenka vienos (anksčiau reikėjo trijų – past.) draudimo kompanijos pasiūlymo.

Susitikimų metu Kauno AVMĮ Prienų padalinio vadovė Rūta Mališauskienė ir specialistai apžvelgė žemės ūkio ir miškininkystės paslaugų, teikiamų pagal paslaugų kvitą, aktualijas. Pagal tokį dokumentą paslaugas galima teikti tik laikinai (ne ilgiau kaip 60 dienų vienam paslaugų gavėjui, ir ne ilgiau kaip 90 dienų per kalendorinius metus – jei keliems) ir jeigu joms nėra reikalingi specialūs įgūdžiai ar kvalifikacija.

Užimtumo tarnybos Prienų skyriaus vedėja Jūratė Radzevičienė pristatė nedarbo situaciją rajone ir seniūnijose. Pažymėta, kad nedarbo lygis Prienų rajone – 5,9 proc. (šalyje – 8,1 proc.), o seniūnijose taip pat mažesnis nei šalies vidurkis. Iš 1390 Užimtumo tarnyboje registruotų asmenų daugiau nei pusė – ilgalaikiai bedarbiai. Kalbant apie seniūnijas, tai mažiausias nedarbo lygis – Išlaužo seniūnijoje, didžiausias – Stakliškių.

Atsakant į gyventojų klausimus, atkreiptas dėmesys, kad asmenys, registruoti Užimtumo tarnyboje ir dirbantys pagal paslaugų kvitus, vis tiek laikomi bedarbiais – žemės ūkio paslaugų kvitai nėra darbo santykiai. Paaiškinta, kad tokiam asmeniui galioja visos garantijos, tik Užimtumo tarnybą asmuo turi informuoti, kad tuo metu, kai dirbama pagal žemės ūkio paslaugų kvitus, jam darbo nesiūlytų.

Prienų r. savivaldybės informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close