Vasaros saulėgrįžos šventė Prienuose (GALERIJA)

Birželio 22 d. mūsų pusrutulyje būna ilgiausia diena ir trumpiausia naktis, o Saulė įkopia aukščiausiai į dangų. Prienų Laisvės aikštėje tądien vyko Vasarvydžio – Saulės, augmenijos vešėjimo, didžiausio gamtos galių pakilimo – šventė.  

Alinanti šeštadienio kaitra žmones ginė prie vandens, todėl nenuostabu, kad į Saulėgrįžos šventę prieniečiai susirinko ne itin gausiai. Šventė simboliškai prasidėjo gamtos pagarbinimo ritualais. Juk augalija, akmenys, ugnis – tai tarsi tarpininkai, per kuriuos bendraujame su antgamtinėmis galiomis. Tai yra simboliai, kuriuos naudodami, kuriems suteikdami vardus, mes išpažįstame tam tikras vertybes, idėjas.

Šventės vedėja, Prienų KLC renginių organizatorė Reda Lišauskaitė,  pasveikinusi su artėjančiomis Joninėmis ir papasakojusi apie jų papročius, palinkėjo visiems surasti stebuklingąjį paparčio žiedą.

Susirinkusiuosius visą vakarą linksmino ir kartu pašokti kvietė Prienų kultūros ir laisvalaikio centro linijinių šokių grupė „Prienų linija“ ir jaunimo grupė „Triple Slash“ su X-faktoriaus dalyviu Sauliumi Sivicku. Ištroškusieji galėjo atsigaivinti čia pat prekybininkų siūlomais gėrimais, o alkį numaldyti įvairiais užkandžiais. Įvairių suvenyrų buvo siūloma ir mažiesiems.

Šventę organizavo Prienų kultūros ir laisvalaikio centras. Renginį parėmė Prienų butų ūkis, GKF, „Technowood“, kaimo bendruomenė „Balbieriškis“ ir kiti rėmėjai.

Roma Sinkevičiūtė

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close