Dantų tiesinimas – ir vaikams, ir suaugusiems

Taisyklingu sąkandžiu ir tobula šypsena nori džiaugtis visi. Na, o, jei sąkandis nėra taisyklingas, tuomet ortodontinis gydymas tampa puikia išeitimi. Visgi, žmonėms neretai kyla klausimų: ar ortodontinis gydymas galimas tik vaikams, ar ir suaugusiems? Tad pats metas sužinoti atsakymą į šį svarbų klausimą. 

Visų pirma, reikėtų akcentuoti, kad ortodontinis gydymas gali būti taikomas ne tik vaikams, bet ir paaugliams ar suaugusiems, ir netgi vyresnio amžiaus žmonėms. Kalbant apie ortodontinį gydymą vaikams, verta akcentuoti, kad pirmą kartą pas šios srities specialistą reikėtų apsilankyti tuomet, kai vaikas yra 8 – 9 – erių metų amžiaus. Šio vizito metu, specialistas įvertins situaciją ir nuspręs, ar yra reikalingas ortodontinis gydymas. Visgi, verta žinoti ir tai, kad net ir tuo atveju, jei vizito metu bus nustatyta, kad vaikui yra reikalingas tokio pobūdžio gydymas, tai dar nereiškia, kad jis iš karto bus pradėtas. Gali būti ir taip, kad specialistas pasiūlys palaukti dar bent kelerius metus ir gydymą pradėti tuomet, kai žandikaulis bus labiau susiformavęs. 

Gera žinia ta, kad ortodontinis gydymas sėkmingai gali būti taikomas ne tik vaikams, bet ir paaugliams, suaugusiems žmonėms, o taip pat – ir vyresnio amžiaus žmonėms. Šiuolaikiniai metodai leidžia pasiekti ypač puikių rezultatų, nepaisant paciento amžiaus. Tačiau taip pat svarbu atkreipti dėmesį ir į tai, kad, jei ortodontinį gydymą yra siekiama taikyti suaugusiam ar vyresnio amžiaus žmogui, tai pirmiausia specialistas turėtų įvertinti, ar nėra veiksnių, kurie galėtų sunkinti gydymo procesą. Jei tokie veiksniai nenustatomi, tai iš karto galima taikyti gydymą.

Svarbu akcentuoti, kad esant netaisyklingam sąkandžiui, delsti tikrai nereikėtų, kadangi pasekmės gali būti itin nemalonios: dantenų uždegimas, dantų paslankumas ir tarpai tarp jų, apnašų atsiradimas, dantų nusidėvėjimas ir jų netekimas. Be to, esant netaisyklingam sąkandžiui, sudėtinga užtikrinti tinkamą dantų priežiūrą ir gali kilti dikcijos problemų. 

Dantų tiesinimas gali būti atliekamas ypač įvairiais metodais. Specialistai, įvertinę jūsų dantų būklę, parinks tinkamiausią bei efektyviausią gydymo metodą. 

Daugiau naudingos informacijos apie dantų tiesinimą galite rasti https://www.zivile-neverauskiene.lt/

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close