Pristatytas suremontuotas Vidaus ligų skyrius

Birželio 26 d. Prienų rajono savivaldybės vadovams ir svečiams buvo pristatytas naujai suremontuotas VšĮ Prienų ligoninės vidaus ligų skyrius. Simbolinę atnaujinto skyriaus atidarymo juostelę perkirpo rajono mero pavaduotoja Loreta Jakinevičienė, administracijos direktorius Algis Marcinkevičius, statybos darbų rangovo UAB „Rūdupis“ direktoriaus pavaduotojas Romualdas Vasiliauskas ir šeimininkai – Prienų ligoninės vyr. gydytoja Aldona Matusevičiūtė bei Vidaus ligų skyriaus vedėja Violeta Purvinienė.

 

VšĮ Prienų ligoninė, įgyvendindama projektą „Sergamumo ir mirtingumo nuo širdies ir kraujagyslių ligų mažinimas“, finansuojamą iš ES struktūrinių fondų pagal „Vidurio ir Vakarų Lietuvos gyventojų sergamumo ir mirtingumo nuo širdies ir kraujagyslių  ligų mažinimo, modernizuojant ir optimizuojant sveikatos priežiūros sistemos infrastruktūrą bei teikiamas paslaugas“, įstaigai modernizuoti gavo 628 tūkst. litų finansavimą. Iš jų 322 tūkst. litų buvo skirta Vidaus ligų skyriaus remontui, kuriame apie 50–60 proc. ligonių yra sergantys širdies ir kraujagyslių ligomis. Pagal gautą finansavimą suremontuota 268 kv. m patalpų, t. y. daugiau nei pusė skyriaus, kita pusė suremontuota ligoninės lėšomis (83 tūkst. litų).

Nuo sumanymo iki projekto įgyvendinimo praėjo treji metai, tačiau didžiausią dalį šio laikotarpio pasiglemžė įvairios projektinės, techninės, ekspertizinės procedūros. Tuo tarpu patys darbai tęsėsi vos keletą mėnesių: nuo šių metų kovo mėnesio pabaigos iki gegužės pabaigos. Skyriaus pristatymo metu kalbėjusi Prienų ligoninės vyr. gydytoja Aldona Matusevičiūtė dėkojo statybos rangovams – Prienų UAB „Rūdupis“, kurie stengėsi ne tik sparčiai dirbti, bet ir maksimaliai prisitaikyti prie sudėtingų darbo sąlygų. Juk skyrius remontui nebuvo uždarytas nei vieną dieną, čia pat palatose gulėjo lengvesni ir sunkesni ligoniai, statybinėmis priemonėmis pripildytais koridoriais vaikščiojo medicinos darbuotojai. Visgi abipusis supratimas, susikalbėjimas ir bendri tikslai padėjo išgyventi nelengvą, tačiau ilgai neužsitęsusį laikotarpį.

Šiuolaikiškai ir moderniai atnaujintame Vidaus ligų skyriuje buvo pakeistos elektros instaliacijos, vėdinimo ir santechnikos sistemos, atlikti dažymo darbai, įrengta priešgaisrinės saugos sistema, gaisriniai čiaupai, kiekvienoje palatoje – iškvietimo pultai bei centralizuoto deguonies aparatai, kurie labai reikalingi sunkesniems ligoniams. Sanitariniai mazgai buvo pritaikyti neįgaliesiems su visais sienų ir grindų plytelių pakeitimais ir paruošiamaisiais darbais.

– Paslaugų kokybė ir sąlygos pacientams yra labai pagerėjusios. Gal trūksta pagalbinių patalpų, nes ligoninė seniai statyta, bet manau, jog bus galima išspręsti ir šią problemą, – sakė gydymo įstaigos vadovė A. Matusevičiūtė.

Pagražintomis ir pacientų poreikiams pritaikytomis skyriaus patalpomis pasidžiaugė ir Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorius Algis Marcinkevičius. Anot direktoriaus, ligoninė – ta vieta, iš kurios žmogus ateina į gyvenimą ir dažnai čia sugrįžta senatvėje. „Esu įsitikinęs, kad į sveikatos priežiūros gerinimą būtina investuoti – tai šiandieninės būtinybės prekė ir paslauga“, – teigė A. Marcinkevičius, padėkojęs darbuotojams ir rangovams už puikų darbą ir bendradarbiavimą.   

Už iniciatyvas siekiant pagerinti įstaigos darbą ir kokybiško darbo rezultatus ligoninės vadovams ir rangovams dėkojo vicemerė Loreta Jakinevičienė. „Be žmonių, be jų šilumos niekada patalpos nebus tokios jaukios“, – pabrėžė ji, palinkėdama darbuotojams ir pacientams dalintis šia šiluma. 

Prisidėdamas prie sveikinimų administracijos direktoriaus pavaduotojas Raimundas Markūnas sveikino žmones, kurie ieško galimybių sveikatos priežiūros paslaugas tobulinti.

Daug pagyrimo žodžių išgirdęs UAB „Rūdupis“ direktoriaus pavaduotojas Romualdas Vasiliauskas pasidžiaugė, kad darbą rangovams palengvino gerai parengtas techninis projektas ir, be abejo, darnus bendradarbiavimas su personalu. „Vienu periodu dirbome tokiomis sąlygomis, kad už sienos gulėjo ligoniai. Kantrybės reikėjo ir jiems, ir personalui: ištverti perforatorių barbenimą, dulkes…“, – žmonių pakantumu ir supratingumu pasidžiaugė Vasiliauskas ir palinkėjo personalui sėkmės. Įmonės vardu jis pažadėjo išlaikyti patalpas dabartinės būklės.

Savivaldybės atstovai, lydimi ligoninės bei skyriaus vadovų, pasivaikščiojo po suremontuotas patalpas, apžiūrėjo palatas, pasikalbėjo su ligoniais. Vienoje iš palatų sutikta besigydanti buvusi mokytoja Danutė Dvilinskaitė apsidžiaugė proga tarti keletą komplimentų statybos darbų rangovams už kokybiškai atliktą remontą. „Erdvė, saulės šviesa ir truputis išradingumo“, – su knyga nesiskirianti mokytoja pacitavo svečiams klasiką ir pridūrė, jog visa tai ji rado šiame skyriuje. D. Dvilinskaitė buvo sužavėta skyriaus medicinos personalo dėmesiu ir ypač reanimacijos palata. „Gerai tai, kad joje irgi yra pakankamai šviesos. Langai neužgožia miško. Matau ir langus, šviesą pro juos, bet matau ir mišką. Jeigu miškas auga, tai kaip, miške užaugusi, gali numirti“, – šmaikštavo mokytoja, labai gerai prisimenanti šią ligoninę, prieš daugelį metų statytą ir jos vyro – pilką mūrą, pilkomis sienomis ir tikrai sunkų, kuris šiandien nė iš tolo nepanašus į buvusįjį.

Besidžiaugiant ligoniams ir darbuotojams Prienų ligoninėje pagerintomis sąlygomis, norisi palinkėti medicinos darbuotojams tikėjimo bei vilties, kad šiandien viena iš geriausiai suremontuotų šalies mažųjų ligoninių nesulauktų bankroto, nes tos papildomos finansinės injekcijos, kurios buvo gautos šiais metais (Sveikatos apsaugos ministerija aštuonioms rajoninėms ligoninėms, tarp jų ir Prienų, iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto skyrė papildomą finansavimą chirurgijos paslaugoms priėmimo-skubios pagalbos skyriuose užtikrinti – kiekvienai po 200 tūkst. litų), tėra lašas jūroje.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close