Įgyvendindama projektą ,,Eismo saugumas bendruomenėse 2013“, Išlaužo seniūnijos kaimų bendruomenė surengė pirmą (iš suplanuotų trijų) renginį, skirtą vaikams.

Saulėtą vasaros dieną į Išlaužo pagrindinės mokyklos biblioteką sugužėjo vaikai iš Išlaužo seniūnijos kaimų bendruomenės Šeimos dienos centro, Išlaužo pagrindinės mokyklos ikimokyklinio ugdymo skyriaus ir visi norintieji iš tolimesnių vietovių. Džiugu, kad dalyvavo mokytojai, seneliai, bendruomenės nariai. Sulaukėme svečių iš Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos (LKBS) ir Prienų policijos komisariato.

Renginio pradžioje LKBS atstovė Sigita Grigaliūnienė visiems susirinkusiems išdalino šviesą atspindinčius atšvaitus ir papasakojo bei parodė, kaip juos reikia dėvėti, atsakė į užduotus klausimus, parodė ir pakomentavo aktualią vaizdinę medžiagą (trumpus pamokančius klipus saugaus eismo tema). Policijos atstovas Juozas Petrauskas priminė pagrindines taisykles: kuria kelio puse eiti, važiuoti dviračiu, kaip pereiti pėsčiųjų perėją ir kt.

Renginio dalyvius suskirsčius į grupes, mažesnieji rungėsi piešimo konkurse „Ar pažįstu šviesoforą?“ ir dėlionių konkurse „Saugokime vieni kitus kelyje“. Vyresniųjų grupės sprendė įvairias užduotis saugaus eismo tema, buvo aptariami jų rezultatai. Pasitikrinę žinias, susirinkusieji dalyvavo šūkių konkurse „Saugumas kelyje“. Dideliuose lapuose užrašė savo šūkį, nupiešė situacijas, paryškino spalvomis bei pristatė visai auditorijai. Štai kokie aktualūs mūsų šūkiai: „Būk saugus ir saugok kitus!”, „Laikykis eismo taisyklių!”, „Aš saugus kelyje užsidėjęs saugos diržą visada!”, „Užsidėk atšvaitą kelyje, jei nori būti saugus!”, „Valio, perėjau!” ( perėją – aut.). Labai smagu, kad vaikučiai žino pagrindines saugaus eismo taisykles ir jų laikosi. Viliamės, kad ir Išlaužo seniūnijos kaimų bendruomenė prie to prisidėjo (konkurse „Eismo saugumas bendruomenėse“ dalyvaujame jau ketvirtus metus).

Renginio pabaigoje žiūrėjome pamokančias animacines situacijas, kad tamsiu paros metu reikia dėvėti atšvaitus, kad kelią reikia pereiti per perėją ir visada drausmingai elgtis gatvėje.

Pasitikrinę žinias, išgirdę bei išmokę kažką naujo, visi renginio dalyviai buvo apdovanoti įvairiomis šviesą atspindinčiomis priemonėmis ir linksmi išsiskirstė į namučius.

Mes esame neabejingi mūsų visų saugumui kelyje!

 

Rima Žiobienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close