Rugsėjo 22 d. Balbieriškio kultūros ir laisvalaikio centre vyko susitikimas su poezijos knygos „Apsisiautusios saule“ autore Indre Valantinaite. Tai ketvirtoji autorės knyga.

Dar būdama studentė, poetė laimėjo rašytojų sąjungos leidyklos rengiamą „Pirmosios knygos“ konkursą ir debiutavo su knyga „Žuvim ir lelijom“. Paskui kas penkerius metus pasirodė ir kitos dvi autorės knygos – Jaunojo jotvingio apdovanojimą pelniusios „Pasakos apie meilę ir kitus žvėris“ bei Salomėjos Nėries premija įvertinti „Trumpametražiai“. Ketvirtoji poetės knyga „Apsisiautusios saule“ yra meilės prisipažinimas Dievui, žmogui, pasauliui. Šią knygą Indrė Valantinaitė vadina asmeniškiausia ir moteriškiausia. „Eilėraščius dažniausiai aš susapnuoju. Tikriausiai daugeliui autorių taip būna, bet į šią knygą sudėjau visą save. Sudėjau savo mintis, jausmus. Tai mano kelionė į šviesą ir pačią save. Žodžiais ne visada galiu pasakyti tiek, kiek pasakau savo eilėse“, – pasakojo autorė.

Nepaisant to, kad Indrė kuria pati, ji dažnai kalbina ir kitus autorius. Iš jų semiasi patirties, naujų idėjų. „Svarbiausia, kad tai, ką mes rašome, pasiektų žmonių širdis. Nėra nė vieno blogo eilėraščio ar kūrinio. Kuriame ne sau, bet skaitytojams“, – teigė autorė. – Kai žmonės ateina į susitikimą nepaisydami oro sąlygų, man yra pats geriausias skaitytojų įvertinimas. Net ir šiandien, kai lyja lietus, širdis džiaugiasi, kad Balbieriškyje susirinko tiek poezijos mylėtojų. Tegu eilės, kurios šiandien čia skamba, prasiskverbia net ir pro mažiausius plyšius“, – susirinkusiems linkėjo poetė.

Visi susitikimo dalyviai tikrai galėjo „apsisiausti“ ta saule ir pajusti jos šviesą, apie kurią ir pasakojo rašytoja.

Renginys organizuotas įgyvendinant projektą „Gurmanų restoranas. Dienos pietūs: Šviežia knyga“. Projektas iš dalies finansuojamas Lietuvos kultūros tarybos ir Prienų rajono savivaldybės.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close