Krikščioniškos muzikos koncertas Ašmintoje

Šeštadienį Ašmintoje, Dianos ir Radiant Didlų sodyboje, vyko nepaprastas sakralios muzikos koncertas, kurį padovanojo krikščioniška roko grupė iš Kauno „Christ Team“.

„…Mes regime tai, kas matoma akimis, ir girdime tai, ką pasiekia ausis, o Viešpats žiūri į širdį ” (1 Sam 16, 7).

Susirinkusius į renginį pasveikino grupės nario vokalisto Gintaro Eidukaičio žmona Aida, palinkėdama geros nuotaikos ir gero klausymosi, primindama, kad ši muzikos grupė šlovina Jėzų Kristų, mūsų kūrėją, kuris paaukojo savo gyvybę mūsų atpirkimui. Grupė „Christ Team“ susikūrė prieš 3 metus tam, kad būtų šlovinamas ir aukštinamas Jėzus Kristus ir jo karalystė, siekiant, kad žmonės labiau priartėtų prie Dievo, pajustų jo gerumą ir malonę, kad  patys skleistų meilę. Šiuo metu pasaulio erdvėse yra įvairių muzikos stilių. Bažnyčiose taip pat atsirado įvairių stilių šlovintojų grupės ir chorai, kai kurie iš jų žinomi visame pasaulyje.

Grupės vadovas gitaristas ir vokalistas Gintaras Eidukaitis pristatė „Christ Team“ narius: Živilė Dopkevičiūtė groja klavišiniais, gitara ir gieda, Ramūnas Bartulis groja mušamaisiais, yra lietuviškų tekstų autorius (verčia iš anglų kalbos), taip pat ir repuoja, Paulius Gaidamavičius groja gitara.

Lietuvos žmonės, o ypač jaunimas, yra ne kartą girdėję Jesus Culture ir Hillsong grupių atliekamas dainas ar Gospel choro giedojimą. Viena iš priežasčių, kodėl naujovės ir nauji muzikos stiliai, naujos giesmės nėra labai populiarios Lietuvoje, yra kalbos barjeras. Jaunimas supranta anglų kalbą, tačiau problemų turi  vyresnio amžiaus žmonės.

Smagu buvo po sena, šimtamete liepa sėdėti ir klausytis muzikos ir giesmių, neįprastoje erdvėje atliekamų jaunų žmonių, su užsidegimu mokančių mylėti Dievą ir jį garbinti, įsitikinti jo gerumu.

Namų šeimininkas Radiant Didla pasakojo istoriją, kaip žmogus atrado Dievą ir kaip jam padėjo, o po to mušdamas būgnelius atliko giesmę „Dievas labai geras  man“, kurią ir visi klausytojai nesunkiai įsiminė. Tikrai nesunku buvo giedoti kartu ir kartoti šiuos nepaprastus žodžius.

Koncertas truko ilgai, tad svetingi namų šeimininkai Diana ir Radiant Didlos pavaišino indiškais pietumis, o vėliau visi dar klausėsi grupės atliekamų giesmių, klausėsi svečių liudijimų apie Dievo meilę ir pagalbą žmonėms.

Pasiklausyti roko grupės atliekamų krikščioniškų giesmių susirinko žmonių iš Prienų, Birštono ir Kauno, tačiau nedaug buvo iš Ašmintos. Ko gero, kaimo žmonėms buvo nepalankus laikas – giedrą orą jie išnaudojo šienams tvarkyti. O gal nepagalvojo, kad toks koncertas gali vykti kaime.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close