Pėsčiųjų žygis po Jiezno apylinkes vyks 2022-10-15.

15 km žygis skirtas Jiezno vardo paminėjimo 530 metų jubiliejui. Žygio metu lankysime istorines krašto vietas, gėrėsimės gražiu kraštovaizdžiu, pagerbsime Jiezno krašto Lietuvos savanorių, partizanų ir šaulių atminimą.

Startas prie Dukurnoniųpiliakalnio (Prienų r. sav.,Jiezno sen.,Dukurnonių k.,Surmio g.).

10.00 – 10.20 val. – Dalyvių registracija. Iškilminga rikiuotė, sveikinimai, žygio programos pristatymas.

10.20 – 10.50 val. – žygio startas- pirmas etapas- 1,5 km.: ,,Paukščių kalnas – Babiagūros dvarvietė (susitikimas su vietos bendruomene);

11.00 – 11.40 val. – antras etapas -2,1 km.: Babiagūros kaimas – Sobuvos kaimas (Susitikimas su vietos bendruomene Mikalauskų sodyboje. Sustojimas ir pagarbos atidavimas iš Sobuvos kaimo kilusiems šviesuoliams, Lietuvos savanoriams, partizanams ir šauliams prie kaimo kryžiaus Sobuvos ir Šlaito gatvių sankryžoje);

12.10 – 13.10 val. – trečias etapas- 3,2 km.: Sobuvos k. – Vilūnėlių k. (Susitikimas su vietos bendruomene);

13.35 – 14.20 val. – ketvirtas etapas- 2,2 km.: Vilūnėlių k. – Anglininkų k. (Trumpas sustojimas Anglininkų kaimo kapinėse, kur jaunieji šauliai padės gėles ir uždegs žvakutes ant Lietuvos savanorių kapų. Susitikimas su vietos bendruomene Kupčiūnų sodyboje);

14.40 – 15.20 val. – penktas etapas- 2,4 km.:Anglininkų k. – Liciškėnų k. (Sustojimas prie Liciškėnų kaimo kryžiaus Ąžuolų ir Ilgosios gatvių sankryžoje. Pagarbos atidavimas Liciškėnų kaime gimusiems šviesuoliams, Lietuvos savanoriams, partizanams ir šauliams).

15.35 – 16.15 val. – šeštas etapas -3,5km.: Liciškėnų k. – Jiezno m.;

Finišas- Jiezno m., Nepriklausomybės a. (Poilsis, šaulių vaišės – košė ir arbata. Renginio dalyviai turi turėti dubenėlį, šaukštą ir puodelį!)

16.45 val. Renginio pabaiga (Žygio dalyvio pažymėjimų įteikimas, išvykimas į namus).

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close