Kaip žymimi elektriniai komponentai?

Kiekvienas elektrikas sutiks, kad tiek elektros instaliacijos naudojimo, tiek aptarnavimo saugumas priklauso nuo tinkamai pažymėtų laidų ir kabelių. Dar vienas privalumas yra psichologinis komfortas bei elektriko sutaupyti nervai ir stresas ieškant laidų ir kabelių jungčių.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis kabelių žymeklius?

Rinkoje esantys kabelių žymekliai yra pagaminti iš izoliacinių, patvarių medžiagų, kurios atsparios kurui, alyvoms, taip pat rūgštims ir kitiems tirpikliams, kuriais valomi aparatai ir elektros prietaisai.

Svarbu, jog žymekliai ant laido nejudėtų, tad jų tvirtinimas dažniausiai yra paremtas specialia technologija, garantuojančia patvarumą. Atkreipkite dėmesį, kad žymeklio medžiagos būtų be švino ir kadmio.

Žymeklius taip pat patariama rinktis tuos, kurie yra atsparūs UV spinduliuotei ir atšiaurioms, ir besikeičiančioms oro sąlygoms, kad būtų galima dirbti bet kokiu oru.

Kaip žymimi elektriniai komponentai?

  • Lipnios etiketės. Tai vienas paprasčiausių būdų pažymėti elektrinius komponentus. Šios etiketės lengvai užsiklijuoja aplink laidą, yra patvarios, nepažeidžiamos aplinkos veiksnių. Patogu, jog šių lipnių juostelių galima rasti įvairių pločių, todėl jos puikiai tiks bet kokio diametro laidams.
  • Metaliniai žymekliai. Ką daryti su vietomis, kurias veikia itin kenksmingos medžiagos ir atsiranda mechaninių pažeidimų bei drėgmės? Nerūdijančio plieno, patvarūs žymekliai tikrai pravers. Labai dažnai tai yra rūgštims atsparus nerūdijantis plienas. Taigi šio tipo žymekliai gerai veikia tokiomis sąlygomis, kai mechaninė ar cheminė sąveika nėra neįprasta. Tai visų pirma gręžimo platformose, taip pat statybose, naftos chemijos gamyklose ir laivų statyklose. Šio tipo žymekliai naudojami tiek po žeme, tiek ant paviršiaus, pavyzdžiui, radijo bokštuose.
  • Plastikinės lentelės. Plastikiniai žymekliai yra itin lengvi bei patvarūs. Juos lengva uždėti specialiu aplikatoriumi tiek ant prijungtų, tiek ant neprijungtų laidų. Plastikinės lentelės gali būti įvairių spalvų, su jūsų pasirinktais iškaltais simboliais, tai ypač patogus žymėjimo būdas.

Visus žymeklius galima rasti: elintosprekyba.lt. Tačiau svarbu net ir naudojant didžiausio patvarumo žymeklį, jį tinkamai pritvirtinti, kitaip jis neatliks savo užduoties. Visi žymekliai puikiai prilimpa prie elektrinių komponentų, tačiau norint ypatingo tvirtumo, metalinius žymeklius galima patvariai pritvirtinti kniedėmis.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close