Turizmo sezonas Birštone nesibaigia: lankytojams – orientacinės dviračių žaidynės, keltukas per Nemuną ir tylioji diskoteka

Praėjęs šiltasis vasaros sezonas neturėtų numaldyti noro keliauti, atrasti ir judėti po Lietuvą dar aktyviau. Prasidėjus rudeniui, Birštonas kviečia aktyvaus poilsio entuziastus išbandyti įvairias veiklas, tarp kurių – didelio populiarumo sulaukusi rogučių trasa ir laipiojimo bokštas, o taip pat savaitgalį prasidėsiančios orientacinės dviračių žaidynės, keltukas per Nemuną ir tylioji diskoteka.

„Birštone turistinis sezonas tęsiasi visus metus, todėl, atėjus rudeniui, nė kiek nemažiname greičio ir kviečiame bendruomenę bei svečius atrasti daugybę veiklų, skirtų sveikam judėjimui ir aktyviam poilsiui. Puiki miesto infrastruktūra, dviračių takai ir patrauklūs maršrutai, besitęsiantys iki kaimyninių savivaldybių, Nemuno kilpomis ar šalia piliakalnių, ilgiausia rogučių trasa ir aukščiausias apžvalgos bokštas Lietuvoje – tikrai turime ką pasiūlyti ir vėsiajam orų laikotarpiui,“ – tikina Birštono turizmo informacijos centro direktorė Rūta Kapačinskaitė.

Rugsėjo 16 d. Birštono savivaldybės aikštėje startuoja orientacinis žaidimas dviračiais, kurio metu dalyviai pagal gautus lapus su užduotimis ir žemėlapius turės rasti 10 objektų su paslėptais žodžiais. Trys sparčiausieji bus apdovanoti dviratininkams naudingais prizais. Likusieji taip pat negrįš tuščiomis. Šis žaidimas vyks visą savaitę, skatindamas kurorto gyventojus ir svečius dažniau naudotis dviračiais, nes Birštone tam – puikios sąlygos. Pagal dviračių takų ilgį, tenkantį 1 tūkst. gyventojų, Birštonas užima pirmą vietą tarp kitų Lietuvos savivaldybių*.

Mėgstantiems vaikščioti pėsčiomis ar bėgioti, rugsėjo 17–19 d. siūlomi specialūs maršrutai Žvėrinčiaus miško takais, kuomet bus galimybė bėgte ar sparčiu žingsniu skaičiuoti medžio skulptūras ir kitus gamtos paminklus. Gyvūnijos ir medžioklės tematika sukurtas dešimties medžio skulptūrų ansamblis puošia Žvėrinčiaus miško dviračių ir pėsčiųjų taką bei traukia praeivių akį. Šimtametis Žvėrinčiaus ąžuolas taip pat dar visai neseniai buvo vienas iš didžiausių turistų traukos objektų. Pasak legendos, po jo šakomis medžioklės metu ilsėjosi Lietuvos Didysis Kunigaikštis Vytautas. Tačiau 2005 m. uragano „Ervinas“ metu 1,8 m skersmens ir 15 m aukščio senolis atgulė ant miško samanų poilsiui ir ilsisi ten iki šių dienų. Miške įrengtas žiedinis 12 km ilgio asfaltuotas pėsčiųjų ir dviračių takas, poilsiavietės ir treniruoklių aikštelės.

Tiems, kas dar neišbandė – naujausia ir karščiausia Birštono pramoga – nusileidimas rogutėmis trasoje „Birštono pramogų kalnas“. Vos prieš mėnesį atsidariusi ilgiausia ir ekstremaliausia 600 m rogučių trasa Lietuvoje vis dar sulaukia didžiulio greičio entuziastų susidomėjimo ir antplūdžio savaitgaliais, todėl rogutes siūloma išbandyti ir darbo dienomis ar vakarais.

Aukštumų mėgėjams patiks šią vasarą įrengtas laipiojimo bokštas „Smagu lipti!“. Tai 12 metrų laipiojimo bokštas, turintis 7 sienas ir net 26 skirtingas trasas. Jis vienija tris su kalnais susijusias sportines disciplinas: speleologiją, alpinizmą ir ledynų kopimo techniką, kurias galima išbandyti tiek vasaros, tiek žiemos sezonais. Jei šis aukštis pasirodytų per mažas, galima kopti į aukščiausią Lietuvoje Birštono apžvalgos bokštą. Bokšto apžvalgos aikštelė įrengta 45 m aukštyje, o viso bokšto aukštis – net 55 m. Kojomis įveikus 300 bokšto laiptelių, lankytojams atsiveria stulbinanti panorama – didžiausios Lietuvos upės – Nemuno – kilpos.

Rugsėjo 22 d., pagal įprastinį grafiką, birštoniečius ir lankytojus nemokamai per Nemuną kels keleivinis keltukas „Birštonas“. Keleivius jis pasitiks įprastoje vietoje, prie „Tulpės“ sanatorijos gydyklų, ir kels į kito kranto pusę bei atgal.

Rugsėjo 23 d., 20 val., Birštono kultūros centre vyks tylioji diskoteka, kviečianti visus smagiai judėti su bendraminčiais ir didžėjumi, dėvint belaides, šokiui ir judėjimui pritaikytas, ausines.

Dalis renginių, vyksiančių rugsėjo 16–22 d. Birštone, yra Europos judumo savaitės iniciatyvos, kuriomis siekiama skatinti Europos šalių vietos valdžios institucijas diegti ir populiarinti tvarias transporto priemones bei paskatinti gyventojus išbandyti susisiekimo automobiliais alternatyvas ir naudotis ekologiškesnėmis judėjimo priemonėmis.

Daugiau informacijos apie Europos judumo savaitės ir kitus renginius Birštone – čia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close