Agnietė Lisičkinaitė ir šokio vyksmas „Hands Up“ atvyksta į Stakliškes

Kauno regione šiuolaikinį šokį nešiojantis „PROmetėjas“ atkeliauja į Stakliškes ir čia pristato šokio menininkės Agnietės Lisičkinaitės kūrinį „Hands Up“. Provokatyvus veiksmas ragina susimąstyti apie asmeninę bei visuomenėje vyraujančias nuomones ir supažindina su šiuolaikiniu šokiu.

„Labas, Aš esu Agnietė ir kviečiu Tave kartu pakelti rankas į viršų.“ – kviečia šokio menininkė, vyksmo autorė ir atlikėja A. Lisičkinaitė. Hands up (liet. Rankas aukštyn) – tai fizinė kūno pozicija, atsikartojanti daugelyje skirtingų kultūrinių, socialinių ir religinių kontekstų, savyje talpindama turinio daugiasluoksniškumą. A. Lisičkinaitės pasirinktas kontekstas – protesto kultūra. Kūrėjai atkreipia dėmesį, jog Lietuvoje protestas tapatinamas su stipriai romantizuotu Sąjūdžio laikmečiu, tačiau pastarųjų pasaulio įvykių kontekste, žvelgiant iš sociologinės perspektyvos, vertėtų kvestionuoti protesto kultūros kaip gėrio savaime tezę. Vyksmą pradėdama žiūrovų įtraukimu, menininkė ragina pajausti reikalingą drąsą ir ryžtą išsakyti savo poziciją bei už ją stovėti. O tuo pačiu pažvelgti į kitas nuomones. Šis meninis tyrimas neturi vieno atsakymo – „kaip ir viena tiesa, vienas atsakymas čia neegzistuoja“ teigiama kūrinio pristatyme. Choreografinis vyksmas kvestionuoja ribą tarp pasidavimo ir atsidavimo, susitaikymo ir pasipriešinimo.

Pasirodymas „Hands Up“ Stakliškių kultūros centre įvyks sekmadienį, rugsėjo 11 d. 15 val.

Visi „PROmetėjas“ renginiai – nemokami. Šiuolaikinio šokio sklaidos projekto „PROmetėjas“ veiklos lankosi Akademijoje, Balbieriškyje, Birštone, Josvainiuose, Kaišiadoryse, Kėdainiuose, Krakėse, Prienuose, Ramučiuose, Skriaudžiuose, Stakliškėse, Žiežmariuose iki rugsėjo 23 dienos. Visa „PROmetėjas“ programa: shorturl.at/dvCEW . Projekto partneriai: Šiuolaikinio šokio asociacija, Lietuvos šokio informacijos centras. Finansuoja Lietuvos kultūros taryba, regiono savivaldybės.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close