AUTOMOBILIO DURELIŲ UŽSITRENKIMO PREVENCIJA. KOKIAIS PRINCIPAIS BŪTINA VADOVAUTIS?

Kad ir kiek vairuotojas pasitikėtų savo jėgomis ir nuosavo automobilio tvarkingumu, jis vis tiek negali būti visu šimtu procentų įsitikinęs, jog kelionės metu nepapuls į iš pažiūros beviltišką situaciją, kai netikėtai užsitrenkia durelės išlipus iš mašinos.

Kaip galima išvengti nemalonumų užsitrenkus automobilio durelėms?

Jei vairuotojas turi įsitaisęs atsarginį automobilio raktą, jis tikrai išvengs nepatogumų. Tik jokiu būdu negalima atsarginio rakto laikyti automobilyje, nes tokiu atveju jums dvigubai pasidarytų apmaudu dėl savo išsiblaškymo. Kita vertus, geriausia tokį raktą laikyti ne namuose, o kišenėje. Nes jeigu mašinos durelės užsitrenkė esant toli nuo namų, juose likęs atsarginis raktas Jums irgi niekuo negalės pagelbėti. Tačiau jeigu turite tik vieną raktą, tada Jums tikrai nėra šansų patekti į automobilį be šaltkalvio pagalbos.

Todėl logiškai mąstantis, kruopštus ir nepriekaištingai atsargus vairuotojas automobilyje nepaliks nei atsarginio, nei pagrindinio raktelio. Kai tik išlipate iš mašinos, visada laikykite su savimi raktelį arba rankoje, arba įkiškite į kišenę. Geriausiai būtų šį įprotį ištreniruoti taip, kad jis taptų mechanišku, visada automatiškai atliekamu. Ir jokiu būdu neduokite raktelio kitiems asmenims, ypač vaikams, kurie kartais gali visai netyčia įstumti jus į beviltišką padėtį.

Kaip elgtis netikėtai papuolus į nemalonią situaciją?

Aišku, kiekvieną žmogų, papuolusį į tokią situaciją, pirmiausiai apima beviltiškumo jausmas ir apmaudas, tad jei tokioje padėtyje atsidūrėte Jūs pats, tada kuo greičiau nuvykite šalin tuos nepageidaujamus jausmus ir imkite kuo blaiviau ir šalčiau įvertinti tai, kas nutiko. Nemėginkite kokiais nors įtartinais kitų žmonių arba „visažinių“ interneto patarėjų pasiūlytais būdais patekti į užsitrenkusį automobilį, nes tada galite prisidaryti daugiau žalos negu naudos. Todėl nedrebėkite iš nevilties ir ramiai savo išmaniajame telefone susiraskite iš anksto išsaugotus įmonės Spynų Meistras kontaktus, nes ji dirba visą parą, o jos specialistai atskubės į pagalbą, prieš tai pateikę tikrai naudingų patarimų. O jeigu šių kontaktų neturite, tada ieškokitės pagalbos per 112 tarnybą, kuri jus sujungs su reikiamais tos srities specialistais.  

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close