„Bentley“ skelbia finansinius 2022 metų pirmojo pusmečio rezultatus

  • Prabangių britiškų automobilių gamintojas „Bentley“ pranešą apie pirmojo šių metų pusmečio pelną, kuris siekė 398 mln. eurų 
  • Šie rezultatai pranoko rekordinį visų praėjusių metų pelną, kuris buvo 389 mln. eurų
  • Tokie duomenys leidžia „Bentley“ džiaugtis veiklos rezultatais, nepaisant besitęsiančio pasaulio ekonomikos nestabilumo
  • Pajamos tenkančios vienam automobiliui pakilo nuo 186 tūkst. eurų 2021 metais iki 213 tūkst. šiemet, o pardavimų grąža siekė 23,3 procento
  • Pasauliniai pardavimai išaugo iki 7 398 vienetų: per šį laikotarpį pardavimai Europoje augo 33, o Jungtinėje Karalystėje – 44 procentais.
  • Šie skaičiai leidžia investuoti 3 mlrd. eurų į Kriu gamyklą ir modelių elektrifikavimą
  • Rezultatai taip pat atspindi „Bentley“ ateities strategiją „Beyond100“

(Kriu, 2022 m. liepos 29 d.) Nepaisant šiuo metu visoje pasaulio rinkoje tvyrančio neužtikrintumo, „Bentley Motors“ šiandien paskelbė optimistiškus finansinius 2022 metų pirmojo pusmečio rezultatus. Kol kas sunku prognozuoti, kokie iššūkiai laukia antrąjį pusmetį, tačiau pirmąjį prabangių britiškų automobilių gamintojas fiksavo 398 mln. eurų pelną. Jis buvo 124 proc. didesnis nei pernai tuo pačiu metu. Iš tiesų, šio pusmečio pelnas yra toks pat kaip visų 2021 metų, kurie pernai gamintojui buvo rekordiniai.


Apyvarta padidėjo nuo 1,32 mlrd. eurų praėjusių metų pirmąjį pusmetį iki 1,7 mlrd. eurų šiemet. Tuo tarpu dėl išaugusių personalizavimo galimybių vienam automobiliui tenkančios pajamos padidėjo nuo 186 tūkst. iki 213 tūkst. eurų. Šiuo metu „Bentley“ tarp visų gamintojų pirmauja automobilių, kurie kainuoja daugiau nei 200 tūkst. ar 250 tūkst. eurų, pardavimuose. Per pirmąjį šių metų pusmetį  pardavimų grąža kilo iki rekordiškų 23,3 procento. Pernai šis rodiklis siekė 13,4 procento.
 

Geriausiai parduodami prabangūs SUV modeliai „Bentayga“ sudarė 40 proc. visų parduodamų „Bentley“ automobilių. Naujausiam gamintojo sedanui „Flying Spur“ atiteko 27 proc., o „Continental GT“ kupė galėjo pasigirti rekordiniu pasiekimu – 33 procentais.


Europoje šį pusmetį „Bentley“ pardavimai augo 33 procentais, o Jungtinėje Karalystėje – 44. Tam daugiausiai įtakos turėjo „Continental GT Speed“ modelio pristatymas. Tiek Šiaurės, tiek Pietų Amerikos rinkos išliko stipriausios, o Kinijos rinkai didžiulę įtaką turėjo pratęsti Covid-19 apribojimai. Tuo tarpu visame pasaulyje per pirmuosius šešis šių metų mėnesius pardavimai kilo 3 proc., o iš viso buvo parduoti 7 398 automobiliai. Pernai tokiu pačiu metu jų buvo parduota 7 199 vienetų.
 

Paskutiniai finansiniai duomenys tik patvirtina toliaregišką gamintojo strategiją „Beyond100“. Pagal ją, „Bentley“ įsipareigoja elektrifikuoti visą savo gamą ir iki 2030 metų pasiekti neutralumą anglies emisijų atžvilgiu. Šiam tikslui buvo skirta 3 mlrd. eurų vertės 10 metų investicijų programa ateities gaminiams Kriu gamykloje, kurioje šiuo metu yra gaminami visi „Bentley“ modeliai.

„Bentley Motors“ tarybos pirmininkas ir vadovas Adrianas Hallmarkas komentuoja:

„Nepaisant besitęsiančio ekonominio nestabilumo, „Bentley“ finansiniai rezultatai leidžia jaustis užtikrintai ir įsitikinti, kad nauja kompanijos strategija „Beyond100“ jau neša vaisius bei leis įveikti iš išorės kylančius iššūkius. Pavyzdžiui, stipriai išaugusi paklausa ir mūsų siūloma „Mulliner“ personalizavimo programa leido pasiekti rekordinius pardavimų grąžos rezultatus. Tuo tarpu tarptautinis susidomėjimas mūsų naujais modeliais taip pat leido pasiekti rekordiškai aukštas pajamas. Už tai norėčiau padėkoti stropiai dirbantiems kolegoms ir jų neblėstančiam atsidavimui. „Bentley“ ir toliau tęsia savo transformaciją, finansinę nepriklausomybę, pasiruošimą elektrifikacijai ateityje ir siekia tapti lyderiu tvaraus ir prabangaus transporto sektoriuje“, – sako jis.
 

„Bentley“ ir toliau daugiausia dėmesio skyrė tvaraus ir ilgalaikio pelningumo kūrimui. Šie rezultatai atspindi stiprią bazinę kainodarą, padidėjusias pajamas dėl personalizavimo ir palankius užsienio valiutos kursus. Tuo pat metu mes ir toliau palaikome savo žemesnių sąnaudų bazę, kuri veda prie restruktūrizuoto verslo modelio, duodančio didelę investicijų ir pardavimų grąžą“.


 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close