Saulė jau pasiekė aukščiausią savo kelio tašką, nuo šios dienos ji pradeda vėliau keltis ir anksčiau eiti poilsio. Joninės yra ilgiausios dienos ir trumpiausios nakties, vidurvasario, viena linksmiausių ir populiariausių švenčių.

2012 m. birželio 24 d. Išlauže vyko jau tradicine tapusi Joninių šventė. Oras buvo puikus ir visus gyventojus kvietė į renginį.

Šventei prasidėjus, renginio dalyvius sveikino seniūnas Tomas Skrupskas bei kiti garbingi šventės svečiai.

Labai graži ir patraukli renginio dalis buvo ispaniškas sportinių žirgų šou. Padabinti žirgai su ispaniško stiliaus suknelėmis apsirengusiomis raitelėmis iškilmingai įjojo į seniūnijos parką. Suskambus ispaniškai muzikai, mažos mergaitės ir žirgai šoko nuostabų šokį. Žiūrovai žavėjosi reginiu – jis buvo nuostabus, unikalus ir nepakartojamas. Seniūnas nuoširdžiai dėkojo trenerei Dovilei Žemblauskienei už žirgų šou. Po žirgų šokio norintys galėjo pajodinėti.

Vėliau žiūrovų akis ir ausis džiugino Prienų kultūros ir laisvalaikio centro dainų ir šokių  kolektyvo „Trapukas“ šokėjų ir moterų vokalinės grupės pasirodymas. Jie sušoko ilgą tautinių šokių pynę, dainininkės padainavo.

Vyko įvairūs smagūs žaidimai – puodynių daužymas, smiginis, virvės traukimas. Jose savo jėgas galėjo išbandyti ir jauni, ir seni. Ypač populiarus buvo smiginis, susidarė ilga eilė norinčiųjų žaisti. Geriausieji dalyviai buvo apdovanoti.

Šurmuliavo šventinė prekyba, degė Joninių laužas, grojant ir dainuojant muzikantui, visi smagiai šoko.

Šventės organizatoriai – Išlaužo seniūnija ir laisvalaikio organizatorė Rasa Ruseckienė nuoširdų AČIŪ taria šventės rėmėjams. Jų dėka šventė sukvietė daug žiūrovų, kurie buvo pakerėti nuostabaus žirgų pasirodymo, gražių šokių, dainų, o vėliau ir patys galėjo dalyvauti žaidimuose, pašokti diskotekoje.

 

Seniūno pavaduotoja Rima Žiobienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close