Saulėtas ir šiltas liepos 20-osios vakaras Prienų beržyno parke švietė visomis garsų gamos spalvomis: skambėjo drąsus ir nevaržomas pro parką į daugiabučių namų kiemus sprunkančių automobilių variklių burzgimas, duslus nerimastingų krepšinio kamuolių dunksėjimas, primenantis neritmišką mušamųjų partiją parko beržų simfonijoje. Kažkur antrame (tiksliau pasakius – aukštesniame) plane – paukščių čiauškėjimas, tarškėjimas, čiulbėjimas ir kavos aparato šnypštimas, sumišęs su gardžiu kavos aromatu ir haiku, užklumpančiu kaip staigmena kiekvieną, tą vakar užsukusį į parką susitikti su Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos ir visų prieniškių svečiais – aktore Valda Bičkute ir poetu, dramaturgu, prozininku Mindaugu Valiuku.

Šis aktorės ir poeto duetas (beje, gyvenime jie – vyras ir žmona) susirinkusiems padovanojo nuotaikingą, jautrią ir subtiliu humoru paskanintą literatūrinę-muzikinę programą, kurioje skambėjo Mindaugo Valiuko autorinės dainos, jo prozinės poezijos stiliaus kūryba – haiku. Šviesiai ir vaiskiai Beržyno parko erdve į kiekvieno klausančiojo mintis skverbėsi aktorės Valdos Bičkutės skaitomos Donaldo Kajoko, Gintaro Grajausko, Juozo Mackevičiaus, Liutauro Degėsio ir kt. eilės. Tarp atlikėjų ir žiūrovų, susirinkusių parke praleisti vakarą su daina ir poezija, užsimezgė draugiškas ir artimas ryšys, įtraukiantis klausytis ir išgirsti, kas užkoduota trumpučiuose haiku. Jie – kaip pranašystė ar ypatingai asmeniškas palinkėjimas. Juk paties žiūrovo ranka intuityviai tą dovaną – poezijos trupinėlį kūrybos kraitelėje – išsirinko: kiekvienas norintis turėjo galimybę ištraukti iš voko lapelį, kuriame buvo tam žmogui skirtas eilėraštis ar daina.

Svečiai stebino klausytojus ne tik humoru, šmaikštumu, bet ir kiek neįprastais prozinės poezijos posmais – juk Mindaugas Valiukas laikomas vienu iš geriausių haiku poetų Lietuvoje.

Renginys buvo organizuotas įgyvendinant Lietuvos kultūros tarybos ir Prienų rajono savivaldybės finansuojamą projektą „Gurmanų restoranas. Dienos pietūs: Šviežia knyga“.

Informacija Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close