Nešiojamas kompiuteris darbui. Koks tinka geriausiai?

Jeigu ieškote nešiojamo kompiuterio darbui – visada geriausia yra tartis su specialistais, kurie gali padėti nuspręsti – kas ir kaip. Juk šiuo metu pasiūla yra labai plati, o daugelis tikrai neturi laiko, kurį gali skirti lyginimui.

Patogu ir tai, kad šiuo metu Avitela nešiojami kompiuteriai vis dažniau yra perkami internetu. Tokiu atveju ne tik kur kas paprasčiau pamatyti akcijas, tačiau taip pat ir pasitarti su specialistu, kuris teikia konsultacijas nemokamai. Visa tai – pagalba rasti tai, kas jums padės uždirbti duoną.

Daugiau dėmesio gamintojui

Kad ir koks nešiojamas kompiuteris Jums atrodo pats geriausias, tačiau visada rinktis siūlome ne pagal tikėjimą, tačiau pagal kitų patirtis, kurios dažniausiai yra vienas svarbiausių aspektų, kuris lemia pasirinkimą.

Šiuo metu labai daug gamintojų siūlo savo gaminius ir visi jie teigia, kad jų nešiojami kompiuteriai yra patys geriausi. Dažniausiai labiausiai vertinami ir daugiausia teigiamų komentarų sulaukia prekiniai vardai – pateikti žemiau.

1. ASUS            

2. CASE LOGIC            

3. DELL            

4. GEMBIRD            

5. GIGABYTE            

6. HP            

7. HUAWEI

8. APPLE

Svarbiausia yra kuo daugiau dėmesio skirti kitų nuomonėms. Nors jos ne visada sutampa su Jūsų, tačiau tikrai sukonkretina paieškas.

Ekrano įstrižainės poreikis

Kitas svarbus aspektas, kuris gali padėti rasti Jums labiausiai tinkamą kompiuterį yra įstrižainė. Čia jau viskas priklauso nuo kiekvieno asmens poreikių. Kol vieni renkasi didesnius, kadangi jie dirba su tokiomis programomis, kurios reikalauja patogaus smulkmenų įžiūrėjimo, tuo tarpu kiti dažniausiai renkasi mažesnius, kadangi norisi kur kas paprasčiau visada kompiuterius nešiotis su savimi.

Nors dydžiai yra labai įvairūs, tačiau dažniausiai siūlomo modeliai, kurie ir pas skirtingus gamintojus yra tokio paties dydžio. Tradiciškai tai yra:

● 12 (30 cm)            

● 13,3 (34 cm)            

● 13,4 (34,04 cm)            

● 13.6” (34,54 cm)            

● 14 (35 cm)            

● 15,6 (40 cm)            

● 16 (40,64 cm)            

● 17,3 (44 cm)

● Ir kiti variantai.

Išties, šiuo metu pasirinkimas yra labai platus. Jeigu nežinote, kokio dydžio kompiuteriai dažniausiai yra perkami darbui, o kokie pramogoms – visada galima tartis su tais, kurie jais prekiauja.

Procesorius lemia galingumą

Žinoma, ne ką mažiau svarbus ir procesoriaus galingumas, kuris yra derinamas prie asmeninių poreikių. Kai žmogus tiksliai žino, kokias funkcijas jis atliks – galės rasti ir tinkamo galingumo kompiuterį.

● Apple M1 Pro            

● Apple M2            

● Celeron N4020            

● i3-1005G1            

● i3-10110U            

● i3-1115G4            

● i5-10210U            

● i5-10300H            

● i5-1035G1

Natūralu, kad daugeliui žmonių ši info labai kebli, tad irgi geriausia yra tartis su specialistais.

Ekrano raiška – ne tik dizaineriams?

Žinoma, dar vienas svarbus aspektas, kuriam reikia skirti dėmesį, yra ekrano raiška. Žinoma, ji svarbi ne tik tiems, kurie kuria, piešia kompiuteriu, tačiau ir tiems, kurie žiūri filmus ir nori būti ramūs dėl vaizdo kokybės.              

● 1366 x 768 (HD)            

● 1600 x 900 (HD+)            

● 1920 x 1080 (FHD)            

● 2304 x 1440            

● 2560 x1600 (QHD)            

● 2560×1664            

● 2880 x 1800            

● 3456 x 2234

Operatyvioji atmintis

Taip pat reikia skirti dėmesio ir operatyviai atminčiai, kurie lemia – kiek programų ir panašiai bus galima įrašyti.

● 16 GB (RAM)            

● 32 GB (RAM)            

● 4 GB (RAM)            

● 8 GB (RAM)

Geras nešiojamas kompiuteris tarnaus labai daug metų, tad tikrai nereikia taupyti. Kai kurie taupo per daug ir įsigyja tokius, kurie ne tik tarnauja trumpai, tačiau ir apskritai savo galingumu nepatenkina poreikių. Jie veikia lėtai, sunkiai krauna. Tai erzina. Ypač, kai reikia su tokiu dirbti.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close