Ką daryti kai patiems nepavyksta išvalyti kilimo?

Norite išvalyti kilimą, bet nekenčiate tų didelių mašinų? Vadovaukitės šiais „pasidaryk pats“ valymo patarimais ir metodais, kad sužinotumėte, kaip valyti kilimą be mašinos.

Dulkių siurbimas ir kilimų valymas gali būti jūsų baisiausių darbų sąrašo viršuje, tačiau laikykite save laimingu, 21-ojo amžiaus namų savininku. Mūsų protėviai vargu ar galėjo įsivaizduoti robotus dulkių siurblius ir būtų stebėjęsi vertikaliais dulkių siurbliais, kurie be vargo slysta grindimis.

Šiandieniniai dulkių siurbliai ir kilimų valymo mašinos nuėjo ilgą kelią nuo XX amžiaus pradžios savaeigių šlavimo mašinų. Taip, mums pasisekė, kad valant kilimus nebereikia arklio traukiamo vežimėlio, kuris atgabentų sudėtingą techniką su dujomis varomomis žarnomis, kurios gyvatės patenka pro langus!

Šiuolaikinės kilimų valymo mašinos yra lengvai prieinamos ir kur kas mažiau nepatogios, o profesionalios kilimų valymo įmonės puikiai išmano šį procesą. Tačiau gali būti atvejų, kai norite visiškai atsisakyti mašinos. Galbūt jums reikia nedelsiant išvalyti kilimą, norite sutaupyti pinigų arba tiesiog norite išbandyti, ar galite tai padaryti. Kilimų valymas reikalauja kantrybės ir dėmesingos technikos.

Pagrindinės kilimų valymo be mašinos taisyklės yra šios:

Valiklį ar muilus naudokite saikingai;

Nuplaukite bet kokį valymo proceso metu panaudotą tirpalą;

Įsitikinkite, kad kilimas yra pakankamai išdžiovintas. Dėl įstrigusios drėgmės gali atsirasti pelėsio ar pelėsio problemų arba gali būti pažeistos grindys.

Vietinis kilimų valymas be mašinos

Jei jums pasiseks, jums gali prireikti šiek tiek išvalyti vietą čia ir ten. Dėl mažų ir neseniai atsiradusių kilimų dėmių „Two Maids & A Mop“ franšizės operacijų direktorė Lauren Bowen rekomenduoja paprastą „pasidaryk pats“ metodą. „Užpildykite purškimo buteliuką 1/4 puodelio baltojo acto, vieną šaukštą indų muilo ir vandens“, – sako Bowen. „Daugiai apipurkškite dėmę ir nuosekliai nuvalykite ją švariu rankšluosčiu, kol dėmė bus pašalinta.

Kai naudojate kilimų valymo tirpalą arba muilą, švelniai nuplaukite švariu vandeniu, kad pašalintumėte likusias putas, tada kruopščiai išdžiovinkite.

Turėkite omenyje šiuos patarimus:

Visada išbandykite valymo priemones ir tirpalus, nesvarbu, ar jie gaminami namuose, ar įsigyti, kad įsitikintumėte, jog jūsų kilimas yra atsparus spalvoms.

Norint, kad šis varginantis ir sunkus darbas būtų atliktas už jus, galite pasinaudoti profesionalų paslaugomis. Kilimų valymas Vilniuje ar kituose mietuose yra lengvai pasiekiamas, tik nebijokite pasinaudoti internetu ir rasite tai ko jums reikia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close