Kada kūnui reikalingas sportinis masažas?

Nesvarbu, ar esate gerai pasiruošęs savo treniruočių planui, ar dar tik pradedate, tikėtina, kad apsvarstėte, ar įtraukti sportinį masažą į savo tvarkaraštį. Nors įprasta matyti elitinius sportininkus, gaunančius sportinį masažą prieš ir po renginių, tai dažnai nepastebi sportininkai mėgėjai ir tie, kurie sportuoja tik savo malonumui ir kūno rengybai.

Kas yra sportinis masažas ir kuo jis naudingas?

Sportinio masažo metu raumenų ir kaulų sistema (raumenys, sausgyslės ir raiščiai) yra manipuliuojama naudojant praktinius metodus, siekiant pagerinti jos efektyvumą.

Įrodyta, kad sportinis masažas atpalaiduoja ir mažina raumenų įtampą, gerina kraujotaką ir skatina šalinti atliekas, tokias kaip pieno rūgštis intensyvaus aktyvumo metu ir gali padėti atpalaiduoti kūną. Visa tai skatina atsigavimą ir sumažina raumenų traumų tikimybę. Tiems, kurie linkę patirti pervargimo traumas, dažnai praverčia sportinis masažas tarp treniruočių, nes prieš kitą treniruotę raumenys gali atsipalaiduoti ir visiškai atsigauti. Be fizinės naudos, sportinis masažas gali padėti sportininkui protiškai pasiruošti savo veiklai ar varžyboms.

Kam gali būti naudingas sportinis masažas?

Bet kas ir visi! Nesvarbu, ar esate patyręs varžovas, norintis pagerinti savo rezultatus ir pasiekti tikslo, naujokas sportuojant ir norintis atpalaiduoti skaudančius raumenis, grįžtate po traumos ir norite vėl pradėti sportuoti, ar tiesiog norite išvengti traumų po švelnaus bėgiojim. Sportinis masažas gali būti jums naudingas.

Kada turėčiau pasidaryti sportinį masažą?

Sportinis masažas gali būti efektyvus pasiruošimo, treniruotės, varžybų ir atsigavimo metu, nors ir masažo akcentas kiekviename etape skirsis. Kai kurie sportininkai masažą atlieka reguliariai tam, kad jaustųsi gerai ir turėtų gerą fizinę formą.

Įprastas palaikomasis masažas: įprastą masažo procedūrų programą gali sudaryti kineziterapeutas, atsižvelgdamas į individualius poreikius sportui ir dalyvavimo lygį. Jis gali sutelkti dėmesį į tam tikras raumenų grupes, kad padėtų išlaikyti arba pagerinti judesių diapazoną ir lankstumą, ir gali būti nukreiptas į bet kurią sritį, kuri gali sukelti problemų ar sužeidimų, kad padėtų jų išvengti. Jūsų kineziterapeutas taip pat gali atlikti tempimus ir pratimus, kad išlaikytų naudą tarp kiekvieno masažo.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close