Berniukų balsai skambėjo Tauragėje

Gegužės pabaigoje „Ąžuolo“ progimnazijos berniukų choras jau devintą kartą dalyvavo respublikiniame berniukų chorų festivalyje – akcijoje „Lietuvos berniukai prieš smurtą ir narkomaniją“. Šiais metais festivalis vyko Tauragėje miesto šventės dienomis. Jame dalyvavo 24 berniukų chorai (apie 650 dalyvių) iš įvairių Lietuvos miestų.

Tai tęstinis projektas, pradėtas prieš keturiolika metų. Pagrindinis festivalio tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į stiprėjančių narkomanijos ir smurto reiškinių problemą, įtraukti šalies berniukus į prevencijos procesą. Taip pat sudaryti palankias aplinkybes ir galimybes pažinimui, lavinimuisi, saviraiškos, pilietinės kompetencijos, bendravimo poreikių tenkinimui.

Džiaugiamės, kad jaunieji dainininkai Tauragėje buvo labai svetingai priimti. Stebėjo karinių jėgos struktūrų pasirodymą, susipažino su įvairia karine technika, buvo pavaišinti pietumis, pailsėjo žiūrėdami kino filmą. Už svetingą priėmimą berniukų chorai atsidėkojo skambiomis dainomis vasaros estradoje.

Tai puikus pavyzdys, kaip galima sudominti jaunimą veikla, atitraukiančia nuo gatvės ir suteikiančia galimybę tapti aktyviais visuomenės nariais. Sakoma, kad dainuojantis žmogus yra doras, stiprios dvasios, išsilavinęs, kūrybingas ir mokantis siekti vis didesnių aukštumų. To tikimės ir iš savo mokyklos mokinių. Manome, kad dėmesys tradicijoms, imlumas gėriui ir grožiui, bendravimas meno kalba padės rasti kelią į jaunimo širdis ir nukreips jėgas ir energiją kurti tvirtą ateities kultūros pamatą.

Kauno arkivyskupijos metropolitas Sigitas Tamkevičius į dainuojančius berniukus kreipėsi šiais žodžiais: „…Sveikinu jaunimą, kuris turi drąsos būti geras, teisingas ir pasiryžęs kurti gyvenimą geresnį už tą, kurį sutinka šiandien“.

 

                                                              Lina Suchorukovienė,

muzikos mokytoja

                                                         Rima Juodsnukienė,

pradinių klasių mokytoja

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close