Vaikų vasaros poilsio programa „Seniai seniai karališkajame Birštone“

Vaikų vasaros poilsio programa „Seniai seniai karališkajame Birštone…“ kviečia birštoniečius ir poilsiaujančius Birštone vaikus ilsėtis kartu skaitant įdomius tekstus, kalbantis, žaidžiant, išreiškiant save kūryboje, varžytuvėse.

Birželio 20 d. prisiminėme, kodėl Birštonas karališkas, kokie karaliai čia lankėsi, kodėl tais laikais buvo svarbios medžioklės. Skaitėme ištraukas iš M. Husoviano „Giesmė apie stumbro išvaizdą, žiaurumą ir medžioklę“, tyrinėjome tų laikų atributiką. Pasigaminę karūnas, prisistatėme. Pasirodo, mūsų karališkojoje draugijoje buvo ir Jūrų, ir Saulės, ir Tylos, ir kitų įdomių karališkųjų didenybių, kurios, paaiškėjo, moka žaidimų ir mėgsta žaisti….

Birželio 23 d., Joninių išvakarėse, pindami vainikus, kalbėjomės apie lietuvių liaudies tradicijas, susipažinome su įvairiais augalais, ką simbolizuoja ąžuolas, beržas, drebulė ir pan., prisiminėme lietuvių liaudies pasakas, padavimus. Skaitėme M. Vainilaičio „Rasos šventė“, „Vasaros rytas“, ištraukas iš Šatrijos Raganos „Kaip atrodė mūsų žemė senovėje“. Klausydami E .Vaitkaus eilėraščio „Juokų košė“, aiškinomės, ką reiškia žodžiai: prūsoko kulšis, dirsės, pasturlakai ir kt. Susitikimą praturtino ukrainietės Daša ir Galina, papasakojusios apie Ukrainoje švenčiamą „Kupolinės“ šventę, padeklamavusios linksmą eilėraštį apie profesijas, istoriją apie pliušinį šuniuką. Buvo taip smagu, kad pamiršome ir žaidimus, o gal viskas buvo tarsi žaidimas…

Priešaky – ekskursija į Nemuno kilpų regioninį parką (liepos 27 d.), į Birštono muziejų (liepos 28 d.), susitikimas su psichologe Brigita (rugpjūčio 10 d), Žolines minėsime rugpjūčio 11 d. Džiaugiamės visais lankytojais, juk bendrauti, skaityti, žaisti ir vis kažką naujo sužinoti – smagu.

Vaikų vasaros poilsio programą organizuoja Birštono viešoji biblioteka, remia Birštono savivaldybė.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close