Pasibaigusių karinių pratybų „Žemaitijos griausmas 2022“ akcentas – šaudymai į taikinius jūroje

Klaipėdos ir Šilutės rajonuose birželio 13–22 d. vyko Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ (brigada ,,Žemaitija”) karinės pratybos „Žemaitijos griausmas 2022“ (angl. ,,Griffin Thunder 2022“), kuriose dalyvavo apie 500 karių.

„Žemaitijos griausmas 2022“ – tai suplanuotas karinio rengimo ciklo renginys, kurio tikslas – įvertinti brigados „Žemaitija“ vadovybės Štabo ir Prieštankinės kuopų bei Brigados generolo Motiejaus Pečiuliono artilerijos bataliono baterijų gebėjimą vykdyti gynybines operacijas. Pratybos vyko 3 fazėmis: pasirengimas, užduočių vykdymas ir šaudymas iš 105 mm haubicų. Pratybų metu buvo vykdomos prieštakinės pasalos, infiltracija ir eksfiltracija oru bei vandeniu, taip pat, pajėgų apsaugos, logistinės ir kovinio šaudymo užduotys. 

Pratybų akcentu galima įvardinti birželio 17–21 d. vykusius artilerijos šaudymus iš Kairių poligone buvusių 105 mm haubicų į jūrinį taikinių rajoną, tad pajūryje buvo girdimi šūviai ir sprogimai. Šią pratybų fazę taip pat stebėjo JAV rotacinių pajėgų 1-66 tankų bataliono vadas plk. Ltn. G. Lockhart bei Portugalijos rotacinių pajėgų Lietuvoje vadovybė.

Pratybose kartu su brigados „Žemaitija“ kariais dalyvavo ir kiti kariniai vienetai: Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-ioji ir Prisikėlimo apygardos 6-oji rinktinės bei sąjungininkai iš Portugalijos rotacinių pajėgų ir Didžiosios Britanijos Karališkųjų oro pajėgų kovinio palaikymo sraigtasparniai „Puma“.

Brigados „Žemaitija“ informacija ir nuotraukos.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close