Daugiau nei 183 tūkstančiai nepasiturinčių gyventojų birželio mėnesį sulauks paramos maisto produktais ir higienos priemonėmis

Nepasiturintiems šalies gyventojams pradėta dalinti šiais metais trečioji parama maisto produktais. Kartu su ja gyventojus pasieks ir higienos priemonės. Parama mažas pajamas gaunantiems žmonėms šiemet dar bus dalinama tris kartus – rugpjūčio, spalio ir gruodžio mėnesiais. Kartu su gruodžio mėnesio maisto produktų dalijimu, kaip ir su birželio, gyventojai sulauks ir paramos higienos priemonėmis.

„Kylant kainoms, labai svarbu padėti nepasiturintiems ar mažas pajamas gaunantiems šalies gyventojams. Maisto dalijimas yra viena iš paramos formų, kuri padeda socialinėje atskirtyje atsidūrusiems žmonėms“,, – sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Birželio dalijimo metu sunkiau besiverčiančius gyventojus pasieks paramos krepšelis, kurį sudarys 9 skirtingi maisto produktai: kiaulienos konservai, vištienos konservai, konservuoti žalieji žirneliai, pirmos rūšies kvietiniai miltai, ekologiški makaronai, greito apruošimo avižų košė su džiovintais vaisiais, ekologiškas cukrus, konservuota šiupininė sriuba, UAT pienas.

Taip pat kiekvienas paramos gavėjas gaus ir po 4 higienos priemones: šampūną, skalbiklį, dantų pastą ir dantų šepetėlį.

Visi paramos paketai bus iš anksto supakuoti ir paruošti išsinešti, todėl asmeninių krepšelių žmonėms atsinešti nereikės.

Paramos dalijimus organizuoja savivaldybių administracijos ir dvi nevyriausybinės organizacijos: labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ ir Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija.

Parama dalijama daugiau nei 600 punktų visoje Lietuvoje. Dėl tikslaus dalijimo laiko gyventojai turėtų kreiptis į savo seniūniją arba šios informacijos ieškoti savo savivaldybės administracijos bei „Maisto banko“ interneto puslapiuose.

Maisto produktus ir higienos priemones gali gauti tie gyventojai, kurių vidutinės mėnesinės pajamos vienam šeimos nariui iki birželio 1 dienos neviršijo 193,50 eurų per mėnesį. Esant objektyvioms priežastims, savivaldybių administracijos nustatyta tvarka, parama gali būti skiriama, kai pajamos viršija nurodytą sumą per mėnesį. Išimties atvejus ir jiems taikomus dydžius nustato kiekviena savivaldybė individualiai.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close