Sankt Peterburgas mezga draugystės ryšius su Birštonu

Birželio 22–24 dienomis Birštono savivaldybės administracijos direktorius Valentinas Vincas Revuckas ir mero pavaduotojas Juozas Aleksandravičius su oficialiu vizitu viešėjo Sankt Peterburgo Puškino rajono miesto įkūrimo šventėje (anksčiau buvusio Carskoje selo), į kurią buvo pakviesti kaip bendradarbiavimo partneriai.

Kovo mėnesio pabaigoje Birštone svečiavosi Sankt Peterburgo vaikų ir jaunimo šokių kolektyvas „Karuselė“, o Birštono savivaldybės delegacija, vadovaujama merės Nijolės Dirginčienės, balandžio 4–8 dienomis viešėjo Sankt Peterburge. Savivaldybės vadovė su Sankt Peterburgo miesto administracijos vadovu Igoriu Pakhorukov sutarė užmegzti draugiškus ryšius ir pasirašyti draugystės ir bendradarbiavimo sutartį. Birštono savivaldybės taryba sutarties pasirašymui pritarė. Savo ruožtu tos sutarties pasirašymui turėjo pritarti ir partneriai iš Rusijos, tačiau po Prezidento rinkimų sutarčių pasirašymas kol kas yra sustabdytas.

Kaip sakė savivaldybės administracijos direktorius V. V. Revuckas,  oficialaus priėmimo metu buvo patvirtinta, kad sutartis bus pasirašyta ir tai yra tik laiko klausimas.

– Sankt Peterburgo Puškino rajone, su kuriuo mezgami draugystės ir partnerystės ryšiai, šiuo metu gyvena apie 130 tūkstančių gyventojų. Pagal dabartines prognozes, iki 2015 metų jų skaičius turėtų išaugti iki 200 tūkstančių, o tai jau didelis potencialas mums, kaip kurortui ir visai Lietuvai, nes tokiu atveju išaugtų turistų srautai, – kalbėjo V. V. Revuckas.

Viešnagės metu Birštono savivaldybės atstovai ne tik dalyvavo šventėje ir oficialiuose renginiuose, bet ir susitiko su Lietuvos Respublikos komercijos atašė Rusijos federacijoje Algimantu Belzu. Susitikimo metu buvo paminėta, kad po nepriklausomybės paskelbimo Lietuvoje pirmą sykį vyrauja tokios tendencijos, kai turizmo firmos reklamuoja Lietuvos kurortus, iš jų pirmoje vietoje – Birštoną.

–  Buvome garbingai priimti Puškino rajono administracijos vadovo, kuris yra skiriamas gubernatoriaus ir turi didelę vykdomąją valdžią. Mums buvo malonu išgirsti, kad tarp Danijos, Vokietijos ir Prancūzijos delegacijų Birštono vardas buvo paminėtas net keletą kartų, – džiaugėsi viešnage V. V. Revuckas.

Pasak administracijos direktoriaus, draugystė ir bendradarbiavimas su Sankt Peterburgu Birštonui yra labai naudingas, nes tada padidėtų turistų srautai. Nereikia pamiršti, kad dauguma vyresnės kartos rusų jaučia nostalgiją Baltijos respublikoms ir ypač Birštonui, kurį buvo pamėgę sovietiniais laikais. Naudinga ir tai, kad rusai atostogauja šeimomis ir į kurortus atvyksta visam atostogų sezonui. Tai labai gerai ir naudinga būtų ir mūsų viešbučiams, ir sanatorijoms, kurios pajėgios paslaugas suteikti didesniam kiekiui klientų. Anot administracijos direktoriaus, gal atsigautų ir privatus sektorius, prisimenant senus laikus, kai maloniai poilsiautojams užleisdavo savo namus ir butus.

V. V. Revuckas dar pažymėjo, kad Sankt Peterburgo universitetuose ir kitose aukštosiose mokyklose studijuoja nemažai užsieniečių, kurie norėtų trumpalaikes atostogas praleisti mūsų kurortuose. Be to, ir Lietuvos verslininkai turėtų aktyviau ieškoti kelių ir užmegzti ryšius su Sankt Peterburgo rinka. Po nepriklausomybės paskelbimo daug naudingų ir gerų santykių buvo nutraukta, tačiau dabar jau pripažįstama ir mūsų gaminama produkcija, ir teikiamos paslaugos. Konsulato darbuotojai pasiruošę padėti įvairiose srityse, tik reikia iniciatyvos iš mūsų pusės.

–  Praėjusią savaitę konsulate buvo forumas dėl turizmo galimybių Lietuvoje. Konsulė Aušra Semaškienė sakė, kad  buvo daug turizmo firmų ir agentūrų bei verslininkų, kurie domėjosi turizmo ir gydomojo turizmo galimybėmis. Birštonas ir Sankt Peterburgas žada bendradarbiauti jaunimo, švietimo ir kultūros srityse, vykdyti mainų programas, o taip pat vystyti  gydomąjį turizmą, – pasakojo administracijos direktorius.

Platesnės galimybės atsivers, kai bus pasirašyta draugystės ir bendradarbiavimo sutartis. Tai tikriausiai bus padaryta iki spalio mėnesio.

Inga Juronytė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close