Vaikų iš Ukrainos globėjams – specialūs mokymai

Nelydimus vaikus iš karo niokojamos Ukrainos Lietuvoje globojantiems žmonėms ir jų globa besirūpinantiems specialistams paruošti specialūs mokymai, suteiksiantys papildomų žinių ir palengvinsiantys bendravimą su šiais vaikais.

„Papildomos žinios, kaip bendrauti su vaikais, pabėgusiais nuo karo, yra vis dar aktualios, kadangi tokių vaikų šalyje yra vis dar nemažai“, – sako Pagalbos vaikams ir šeimoms skyriaus vedėja Agnė Marčiukaitienė.

Jos teigimu, mokymai svarbūs ne tik globėjams, prisiimantiems teisinę atsakomybę už vaikus, bet ir pedagogams, gydytojams, socialiniams darbuotojams, vaikų laisvalaiko ir vasaros užimtumo organizatoriams.

Mokymus įvairiomis temomis veda psichologas Ramūnas Jukna, tarnybos specialistas Jaroslavas Kozlovskis, traumai jautrių metodų praktikė Liudovika Pakalkaitė bei vaikų ir paauglių psichiatrė Jovita Anikinaitė.

„Trumpuose vaizdo įrašuose glaustai kalbama apie sielvartą ir gedėjimą, vaiko laikinąją globą, pagalbą sau, karo traumą ir potrauminio streso sutrikimą, pagalbą vaikui. Tai turėtų padėti lengviau suprasti vaikų iš Ukrainos situaciją ir jiems padėti“, – teigia vaiko teisių gynėja.

Tarnybos duomenimis, Lietuvoje nelydimų nepilnamečių karo pabėgėlių šiuo metu yra 1259, dauguma jų gyvena grupėmis įvairiuose šalies miestuose ir miesteliuose, o 19 vaikų globojama lietuvių šeimose.

Mokymus galima rasti Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Youtube paskyroje.

_____

Mokymus galima pasiekti čia: https://www.youtube.com/watch?v=p21k-_WU8tE&list=PLXKaIKyT3thb69bP5fc7q2ujKlbnsS_81

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close