Erasmus+ programos projekto „Gamtos saugumas – jokio savanaudiškumo“ mokinių ir mokytojų STEAM savaitė Stambule

2022 m. gegužės 30– birželio 3 d. Skriaudžių pagrindinės mokyklos mokytojai ir mokiniai lankėsi Bahariye Ortaokulu (Stambulas) mokykloje, ir įgyvendino integruotas STEAM veiklas. Tarptautinio mobilumo galimybė atsirado Erasmus+ programos projekto „Gamtos saugumas – jokio savanaudiškumo“ („Nature‘s safety: no more selfishness“ Nr.  2020-1-LT01-KA229-077958) dėka. Prienų rajono Skriaudžių pagrindinė mokykla šį projektą koordinuoja bei įgyvendina kartu su Italijos, Turkijos ir Rumunijos mokyklų atstovais.

                         STEAM ugdymas yra vienas šiuolaikiškiausių ugdymo būdų, integruojantis gamtos mokslus, technologijų, inžinerijos, menų ir matematikos disciplinas, siejant jas su realiu pasauliu, pokyčiais, progresu, darnaus vystymosi tikslais, realaus pasaulio problemų sprendimais, formuojantis mokinių kritinį mąstymą, ir problemų sprendimo gebėjimus.

                         Vizito metu, projekto dalyviai, naudodami gamtines priemones bei daiktus, skirtus perdirbimui kūrė įvairius gaminius.

Mokiniai, pasitelkdami matematikos, dailės, technologijų, užsienio kalbos žinias, kūrybiškai įgyvendino tvarumo idėjas. Šių veiklų metu buvo sukurti muzikos instrumentai iš antrinių žaliavų, su kuriais tikrai buvo galima groti. Mokiniai panaudoję savo inžinerinius sugebėjimus sukūrė saulės orkaites, kuriose pavyko „iškepti“ šokoladinius zefyrus; konstravo „keltuvus“ – jų pagalba teko užkelti norimą daiktą į aukštesnį tašką. Projekto dalyviai lavino ne tik inžinerinius, bet ir kūrybinius gebėjimus: naudodami kremą nuo saulės piešė piešinius; kūrė eilėraščius apie gamtą; naudodami gamtines medžiagas pagamino vabalų koliažus bei molinius namelius.

                         Dalyviai taip pat turėjo galimybę susipažinti su Turkijos kultūriniais objektais bei paragauti tradicinio maisto. Mokiniams ir mokytojams buvo sudarytos sąlygos aplankyti žymiausias Stambulo vietas: mečetes, ortodoksų bažnyčią, sultono rūmus Dolmabache, Topkapi rūmus bei didįjį turgų – Grand Bazaar. Stambulo didingumą bei gyvenimo ritmo intensyvumą mobilumo dalyviai pajuto plaukdami laivu Bosforo sąsiauriu.

                         Mokymosi savaitė Turkijoje paliko neišdildomus įspūdžius projekto dalyviams. Mobilumo metu mokiniai turėjo galimybę pasitikrinti savo anglų kalbos komunikacinius gebėjimus, mokytis planuoti laiką, prisitaikyti prie kitų, bendrauti ir bendradarbiauti, kurti, spręsti problemas, suprasti kitos šalies kultūrinius papročius, tradicijas, patirti pirmo skrydžio įspūdžius bei orientuotis neįprastose erdvėse. Visi dalyviai vienbalsiai sutiko, kad Erasmus+ programos projektas „Gamtos saugumas – daugiau jokio savanaudiškumo“ paliko ypatingą patirties indėlį kiekvieno mokinio ir mokytojo asmenybėje.

Daugiau informacijos, bei nuotraukų galite pamatyti projekto internetiniame puslapyje: http://naturessafetyproject.com/en/home-page/, bei projekto Facebook paskyroje: https://www.facebook.com/naturessafetyproject arba https://mokykla.eu/.

Erasmus+ projekto „Gamtos saugumas–jokio savanaudiškumo“

 koordinatorius – Prienų r. Skriaudžių pagrindinės mokyklos

anglų kalbos vyr. mokytojas Ramūnas Makaveckas

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close