Miško festivalis Kazlų Rūdoje – nuo kirvio koto košės iki Baltų Varnų

Prasidėjus vasarai Kazlų Rūdos kultūros centras kviečia pasilepinti gamtos garsais, stebint paukščius ar klausantis žinomų grupių koncertų čia pat miesto parke. Neretas lankytojas, čia atvykęs gali pasijausti kaip tikrame miške – pasitinka plačiakamienės eglės ir pušys, savo lizdus suka Uldukai ir kiti Raudonojoje knygoje įrašyti gyvūnai – gamta įtraukia kiekvieną atvykstantį. Birželio 18 dieną nuo pat 14 val. iki vėlumos čia šurmuliuos vienos dienos šeimos festivalis „Miškas žmogui – žmogus miškui“. Simboliškai veiklos prasidės su itin daug dėmesio ir aktyvumo sulaukusiu, jau antrus metus vykstančiu Kazlų Rūdos kirvio koto košės konkursu – šiemet konkursą moderuoti patikėta kelionių ir maisto gurmanui, televizijos laidų vedėjui Martynui Starkui. Konkurso metu iš anksto užsiregistravusios komandos bus kviečiamos kūrybiškai pagaminti patiekalą, kurio vienas iš ingredientų privalo būti randamas miške. Raginama atsižvelgti į tvarumą, vietos išteklių naudojimą, gaminant pasitelkti fantaziją. Martynas Starkus ne tik vertins dalyvių kulinarinius šedevrus, tačiau ir mielai sutiko viešai pasidalinti savo kulinarinių kelionių įspūdžiais su festivalio lankytojais.

Visi nusprendę praleisti dieną Kazlų Rūdos parke, čia ras daugybę edukacinių veiklų. Vienas žymiausių jaunosios kartos ornitologų, „Ornitostogų“ įkūrėjas Marius Karlonas kvies į paukščių pažinimo ir stebėjimo žygius. Tado Ivanausko ornitologų klubas supažindins miško paslaptimis, na o renginio partneris Kauno miesto muziejus kvies pasigaminti skudutį pačiam ir parsinešti miško festivalio prisiminimą į namus. Taip pat edukacines veiklas papildys M. K. Čiurlionio dailės muziejus, kurio komanda mokys sukurti meno kūrinį iš gamtinių objektų, surastų tame pačiame Kazlų Rūdos parke. Višakio Rūdos bendruomenė jau antrus metus pasitiks su išskirtine edukacija „Žolynų linkėjimai“, šios veiklos metu tereikės tik plaktuko, žolynų ir lapo popieriaus, taip visi norintys galės nusikalti sau atviruką, naudodami šią netikėtą technologiją.

Vakarinėje šventės dalyje festivalio lankytojus pasitiks Kazlų Rūdos kultūros centro folkloro ansamblių „Sūduonia“ ir „Zobalda“ atliekama speciali kupolės pasveikinimo programa, kuri pradės Joninių įžanginę savaitę ir kvies pasitikti jas su tradicijomis ir optimizmu – ne veltui netrukus sulauksime trumpiausios nakties bei ilgiausios dienos metuose. Po etnografinės įžangos koncertinę programą dovanos dainų autorius ir atlikėjas, kompozitorius Domantas Razauskas su grupe. Vakarą vainikuos „Baltos Varnos“ bei Joninių laužo uždegimo ceremonija.

Tikimąsi, jog šis, jau antrus metus vykstantis nemokamas renginys, taps nauja tradicija Kazlų Rūdoje ir kiekvienais metais sukvies vis daugiau žiūrovų bei dalyvių. Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Kazlų Rūdos savivaldybė. Daugiau informacijos pateikiama Kazlų Rūdos kultūros centro interneto svetainėje www.krkultura.lt bei socialinių tinklų paskyroje.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close