Stiprinami Karinių oro pajėgų Aviacijos bazės pajėgumai

Siekdama aprūpinti Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Aviacijos bazę Šiauliuose reikalinga oro uosto technika, Krašto apsaugos ministerija perdavė Aviacijos bazei  65 kub. m. aviacinio kuro pildytuvą.  Jis padės aprūpinti Aviacijos bazėje dislokuotus orlaivius aviaciniais degalais, taip pat bus naudojamas kuro pervežti ir laikyti.

Naujuoju kuro pildytuvu bus galima aprūpinti degalais keletą naikintuvų arba didelį transporto orlaivį Aviacijos bazėje. Tai pirmas tokio tipo Lietuvos kariuomenės Karinėse oro pajėgose kuro pildytuvas, kuris žymiai pagreitins orlaivių paruošimą užduočių vykdymui, taip pat ir NATO oro policiją vykdančių sąjungininkų naikintuvų pasiruošimą.

Kuro pildytuvą Gynybos resursų agentūra prie Krašto apsaugos ministerijos  įsigijo pagal sutartį, pasirašytą  su  UAB  KMT  už beveik 600 tūkst. eurų.  

Krašto apsaugos ministerijos nuotraukos

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close