Edukacinis miuziklas „Pelytės Vivo kuprinė“ bibliotekoje

Birželio 2 dieną Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius sveikino skaitytojus (šįkart – ir žiūrovus!) su vasaros pradžia, prasidėjusiu „Vasara su knyga“ Skaitymo iššūkiu, dovanodamas muzikinio teatro „GyviTeatre“ edukacinį miuziklą „Pelytės Vivo kuprinė“.

              Spektakliui pasirinkta netradicinė erdvė – biblioteka– akcentuoja skaitytojo-žiūrovo ir skaitytojo-spektaklio kūrėjo kontaktą. Įsitraukę į siužeto vingius, neįtikėtinas istorijas ir išlaisvinę fantazijų pasaulį vaikai susipažino su muzikiniais gamos garsais ir jų pavadinimais, už kurių slėpėsi daug daugiau nei Do. Vaikai tapo visaverčiais spektaklio dalyviais.„Susikrovę“ būtiniausius daiktus į kurpinę, kartu su linksmuole Pelyte Vivo, jie aplankė šiaurę, Jamaiką, keliavo jūromis ir plačiomis giriomis bei išbandė ir pamatė daug neregėtų dalykų. Spektakliui ir nuotykiams pasibaigus, vaikų laukė dar viena staigmena – po tokio didelio šėlsmo visi vaišinosi ir vėsinosi ledais!

                 Šis spektaklis, tai ir paskutinis projekto „Literatūrinės dirbtuvės. Linksmai, laisvai ir kūrybingai“ baigiamasis renginys. Prienų, Jiezno, Pakuonio, Ašmintos, Šilavoto bibliotekose ir mokyklose vyko 15 „Literatūrinių dirbtuvių“, iš kurių 12 vedė profesionalūs menininkai, 4 bibliotekos edukatoriai, vyko 1 interaktyvus muzikinis spektaklis. Literatūrinėse dirbtuvėse knygų vaikams seriją „Marmiai“ pristatė rašytoja I. Pavilionytė ir dailininkas M. Pavilionis, ikimokyklinio amžiaus vaikams buvo skirtas vaikų rašytojos Renatos Bee vedamas edukacijos užsiėmimas „Spalvų namelis“, ikimokyklinukams ir priešmokyklinukams E. Kazakevičienė pristatė edukacinę jausmų knygelę „Jausmų karuselė: ar pažįsti jausmus?“. 5–8 kl. mokiniai susitiko su Jolanta Asta Miškinyte ir jos knyga „Bitlas, Ana Orka ir aš“, rašytoja gidė R. Norkūnė pristatė savo knygą „Vilnius. Vija ir Meška miestinėja“, 9–12 kl. mokiniams Eglė Ramoškaitė pristatė savo naują knygą paaugliams ir jaunimui „Ne tik geri, ne tik blogi“. Ikimokyklinukams ir pradinių klasių mokiniams Literatūrinėse dirbtuvėse bibliotekos edukatoriai vedė edukacinius užsiėmimus „Justinas Marcinkevičius vaikams: Grybų karas“. Iš viso projekte dalyvavo 594 mokiniai.

                         Edukacinis miuziklas „Pelytės Vivo kuprinė“ organizuojamas įgyvendinant projektą „Literatūrinės dirbtuvės. Laisvai, linksmai ir kūrybingai“. Projektą vykdo Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius, iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Prienų rajono savivaldybė.

                     Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close