Prasideda tarptautinės pratybos „Ramšteino palikimas 2022“

Gegužės 31 d. – birželio 9 d. Baltijos šalyse ir Lenkijoje vyksta NATO Regioninės integruotos oro gynybos sistemos pratybos ‚Ramšteino palikimas 2022“ (angl. „Ramstein Legacy 2022“). Pratybos vienu metu vyks Baltijos šalių ir Lenkijos teritorijose bei oro erdvėje. Pratybos sujungtos su kitomis NATO pratybomis „Ramšteino lydinys“ ir „Ramšteino sargyba“. Pagrindinis pratybų tikslas stiprinti NATO oro gynybos pajėgų bendradarbiavimą, sąveiką ir integraciją į bendrą NATO oro gynybos valdymo struktūrą. Lietuvoje planuojamas pratybų dalyvių skaičius apie 330 karių iš Lietuvos, Vengrijos ir JAV.

,,Kiekviena proga praktiškai pasitikrinti turimų pajėgumų funkcionalumą bei sąveiką su sąjungininkais mums yra ypatingai svarbi. Šiandien, kaip niekad aktualu pademonstruoti regiono saugumo užtikrinimą bei mūsų atgrasymo priemonių efektyvumą. Neabejoju, kad šių mokymų metu parodysite geriausią rezultatą. Sėkmingų pratybų.” – šiandien atidarymo ceremonijos metu pratybų dalyvius sveikino Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų vadas plk. Dainius Guzas.

Šiaulių regione pratybų metu yra tikimybė pamatyti ir išgirsti sąjungininkų naikintuvus. Pratybose taip pat dalyvaus Karinių oro pajėgų transporto lėktuvas C27J „Spartan“, sraigtasparniai AS365N3+ „Dauphin“ ir Mi-8T, bepiločiai orlaiviai „Scan-Eagle“, vidutinio ir trumpo nuotolio oro gynybos sistemos NASAMS, RBS70 ir amerikiečių trumpo nuotolio mobili oro gynybos sistema „Avenger“.

Karinių oro pajėgų informacija ir nuotraukos.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close