Martvudo girios paslaptys bibliotekoje

Saulėtą gegužės 20 dieną Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje atsivėrė paslaptingas Martvudo girios pasaulis, kuriame knibždėte knibždėjo mitologiškų būtybių – Marmių. Šio magiško pasaulio duris atvėrė ne kas kitas, o jo kūrėjai – Indrė Pavilionytė ir Martynas Pavilionis, o su jais susitikti atvyko Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos trečiokai.

Marmiai – sutemų gyventojai. O kaip šie sutemų gyventojai matomi dieną? Marmių kūrėjai pamokė, kaip pasigaminti stebuklingus Agos akinius, pro kuriuos vaikai galėtų matyti šias mielas tamsos būtybes. Ar norėtumėte ir Jūs susipažinti su šiais mielais padarėliais? Tai visai nesunku! Tereikia užsukti į biblioteką, pasiimti Marmių knygą, skaityti, tikėti ir, pažadam, Jūs juos tikrai sutiksit!

               „Marmiai“ – tai graži ir pamokanti dvynių – rašytojos Indrės Pavilonytės ir dailininko Martyno Pavilonio –knygų serija visai šeimai. Pirmoji knyga vadinasi Marmiai. Olis ir dažų kibirėlis, antroji „Marmiai ir džiaugsmo fabrikėlis“, trečioji „Marmiai. Kur gyvena meilė?“, o ketvirtoji „Marmiai. Draugystės magija“. Knygose kalbama apie autoriams svarbias vertybes: empatiją, drąsą būti savimi, kas yra gerumas bei kaip rasti džiaugsmą, laimę, kas yra tėvų meilė ir rūpestis, kaip gera turėti draugų, jais mokėti pasitikėti bei kas nutinka, kai įvyksta nesusipratimai.

Martynas Pavilonis už iliustracijas knygai „Marmiai. Olis ir dažų kibirėlis“ pelnė prizą kasmetiniuose Jungtinės Karalystės knygų iliustruotojų apdovanojimuose „The Cheltenham Illustration Awards 2019“. O prestižinis užsienio dizaino leidinys „Lürzer’s Archive“ M. Pavilonį dvejus metus iš eilės  atrinko į geriausių pasaulio iliustratorių sąrašą.

Susitikimas su rašytoja Indre Pavilionyte ir dailininku Martynu Pavilioniu buvo organizuotas įgyvendinant projektą „Literatūrinės dirbtuvės. Laisvai, linksmai ir kūrybingai“. Projektą vykdo Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius, iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Prienų rajono savivaldybė.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close