Lietuva: EIB skiria 50 mln. eurų finansavimą įmonei „Teltonika IoT Group“

 Projektu remiama itin novatoriška daiktų interneto (IoT) prietaisų gamybos bendrovė, kurianti inovatyvius sprendimus, pavyzdžiui, transporto priemonių sekimo įrenginius, GPS, modemus ir t. t. Finansavimas skiriamas, kad įmonė galėtų vykdyti gamybos ir mokslinių tyrimų plėtrą

 Ši investicija sustiprins ir ES inovacinius pajėgumus, taip pat praturtins pramonės vaizdą viename iš sparčiausiai augančių technologijų sektorių pasaulinėje rinkoje

Europos investicijų bankas (EIB) suteikė bendrovei „Teltonika IoT Group“ 50 mln. eurų paskolą, kad ji paspartintų mokslinių tyrimų, plėtros ir inovacijų veiklą belaidžių tinklų ir ryšių technologijų srityje. Be to, iš šių lėšų bus plečiamos ir atnaujinamos bendrovės gamybinės patalpos, kurios, kitaip nei pagrindinių tiesioginių konkurentų, yra įkurtos Europoje, Lietuvoje.

Kaip teigia „Teltonika IoT Group“ prezidentas Arvydas Paukštys, bendradarbiavimas su tokiu autoritetingu partneriu kaip Europos investicijų bankas yra dar vienas įrodymas, kad įmonė yra teisingame kelyje į inovatyvų ir tvarų verslą: „Šis finansavimas padės mums sklandžiai įgyvendinti artimiausių metų investicijų planą. Paskolą skirsime trims sritims. Pirmiausia užbaigsime „Teltonikos technologijų centro“ Molėtuose statybas ir įsigysime reikiamą įrangą. Po to išplėsime Vilniuje veikiančios įmonės „Teltonika EMS“ gamybos pajėgumus, taip pat užsitikrinsime finansavimą tolesnei mokslinių tyrimų ir plėtros veiklai. Sparčiai augame ir esame suplanavę daug investicijų, todėl papildomas finansavimas paspartins projektų įgyvendinimą.“

Šios investicijos turėtų prisidėti ir prie papildomų aukštos kvalifikacijos darbo vietų kūrimo Lietuvoje. Vien „Teltonikos technologijų centre“ Molėtuose bus sukurta 500 darbo vietų. Pasak Arvydo Paukščio, šios investicijos veiksmingai prisidės prie tvarumo ir į aplinką išmetamo CO2 kiekio mažinimo, nes „Teltonika“ siekia pradėti masinę išmanių ir patikimų elektromobilių įkroviklių gamybą. Per artimiausius 10 metų „Teltonika IoT Group“ planuoja įgyvendinti daug projektų, tarp kurių – ir tikslas Lietuvoje pradėti puslaidininkių pramonę.

EIB finansavimu, suteiktu pasinaudojant Europos strateginių investicijų fondu (ESIF), siekiama padėti itin novatoriškai privačiai Europos bendrovei stiprinti konkurencines pozicijas didelės pridėtinės vertės produktų srityje. Suteikdamas bendrovei galimybę gauti ilgalaikį finansavimą, EIB dar kartą patvirtina savo dalyvavimą remiant mokslinius tyrimus, plėtrą ir inovacijas. Inovacijos ir įgūdžių ugdymas yra esminiai subalansuoto augimo ir darbo vietų aukštos kompetencijos darbuotojams kūrimo elementai.

EIB vicepirmininkas Thomas Östrosas pažymi, kad daiktų internetą (IoT) EIB laiko strategiškai svarbiu sektoriumi, todėl bankas džiaugiasi galėdamas remti Lietuvoje įsikūrusią „Teltonika IoT Group“: „Šiame hipersusietumo amžiuje daiktų internetas yra vieno iš sparčiausiai augančių technologijų sektorių pagrindas, kuriame nesuskaičiuojama daugybė inovatorių teikia programinę ir techninę įrangą viskam, kas vis labiau tampa mūsų kasdienio gyvenimo dalimi. Savo finansavimu ne tik palaikome ir kuriame darbo vietas itin inovatyviame sektoriuje, bet ir automatiškai stipriname ES konkurencingumą šioje sparčiai augančioje rinkoje.“

Pagrindinė informacija

Europos investicijų bankas (EIB) yra Europos Sąjungos valstybėms narėms priklausanti ilgalaikio skolinimo įstaiga. Siekdamas padėti įgyvendinti ES politikos tikslus, jis teikia ilgalaikes paskolas perspektyvioms investicijoms finansuoti.

Europos strateginių investicijų fondas (ESIF) yra pagrindinis Investicijų plano Europai, paprastai vadinamo Junkerio planu, ramstis. Jis teikia pirmojo nuostolio garantijas, kad EIB galėtų investuoti į didesnį skaičių, ir dažnai rizikingesnių, projektų. Pagal ESIF patvirtintus projektus ir susitarimus turėtų būti įmanoma sutelkti 546,5 mlrd. eurų investicijų ir paremti daugiau kaip 1,4 mln. mažųjų ir vidutinių įmonių visoje Europos Sąjungoje.

„Teltonika“ yra sparčiai auganti daiktų interneto technologijų įmonių grupė, turinti apie 2000 darbuotojų visame pasaulyje. Naujausios „Teltonikos“ technologijos ir didelė projektavimo ir gamybos patirtis padeda gaminti aukštos kokybės ir saugius daiktų interneto prietaisus. Įmonė didžiuojasi Lietuvoje pagamintais unikaliais daiktų interneto produktais ir siekia tapti pasauline lydere kuriant ir gaminant unikalius daiktų interneto sprendimus, padedančius žmonėms visame pasaulyje. Modernioje gamykloje Vilniuje „Teltonika“ jau pagamino daugiau kaip 16 mln. daiktų interneto įrenginių.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close