Lietuvoje vyks tarptautinės ugnies paramos vienetų pratybos „Ugninis griausmas 2022“

Gegužės 14-27 d. kariniuose poligonuose, esančiuose Švenčionių ir Klaipėdos rajonuose bei Kazlų Rūdos savivaldybėje vyks kasmetinės tarptautinės ugnies paramos vienetų pratybos „Ugninis griausmas 2022“. Pratybose dalyvaus Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų artilerijos vienetų, taip pat Lietuvoje dislokuoto NATO priešakinių pajėgų bataliono, JAV 3-66 šarvuotojo bataliono bei JAV Pensilvanijos nacionalinės gvardijos 109-ojo artilerijos pulko 1-ojo bataliono kariai su turima ginkluote.

Pratybose „Ugninis griausmas 2022“ bus treniruojamas ir vertinamas vienetų gebėjimas efektyviai vykdyti ugnies uždavinius bei gerinama sąveika tarp sąjungininkų jungtinės ugnies paramos vienetų.

Aktyvioji pratybų dalis – artilerijos sistemų ir minosvaidžių kovinis šaudymas – vyks gegužės 14-20 d. Kairių ir Pabradės poligonuose, o Kazlų Rūdos poligone gegužės 14-27 d. treniruosis jungtinės paramos ugnimi valdymo specialistai (angl. JTAC). Visų pratybų metu padalinių valdymo ir kontrolės procedūras vykdys Sausumos pajėgų Valdymo elementas.

Pratybos „Ugninis griausmas 2022“ yra šį mėnesį Europoje vykstančių JAV Sausumos pajėgų Europoje ir Afrikoje organizuojamų tarptautinių pratybų „Europos gynėjas 2022“ (angl. Defender Europe 2022“) dalis. Pratybose „Europos gynėjas 2022“ dalyvauja apie 9 tūkst. karių iš 11 NATO ir partnerių šalių.

SP informacija ir nuotraukos.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close