Žaliosios arbatos savybės ir poveikis sveikatai

Mokslininkai žaliosios arbatos naudą yra įrodę jau labai seniai. Šiame straipsnyje sužinosite naudingąsias šio gėrimo savybes bei teigiamą poveikį Jūsų sveikatai.

Gėrimo nauda organizmui

Naudingos žaliosios arbatos savybės paaiškinamos joje esančių įvairių medžiagų kiekiu. Arbatoje yra daugiau nei 500 (!) elementų (kalcio, magnio, fluoro, fosforo ir kt.) ir beveik visų grupių vitaminų. Be to, žalioji arbata naudinga dėl tokių komponentų kaip:

  • kofeinas yra pagrindinis žaliosios arbatos alkaloidas, kurio dėka mūsų organizmas gauna jėgų antplūdį. Tačiau žaliojoje arbatoje kofeinas ne visai toks, kaip, pvz.: kavoje, čia jis vadinamas teinu. Teinas veikia švelniau nei grynas kofeinas, aktyvina protinę ir fizinę žmogaus veiklą, didina jo darbingumą, gerina nuotaiką.
  • Žaliosios arbatos sudėtyje esantys mineralai padeda palaikyti normalią visų organizmo sistemų veiklą. Tinkamos mineralų pusiausvyros palaikymas organizme yra raktas į stiprų imunitetą, sveikus plaukus, nagus, dantis ir kt.
  • Kachetinai yra geri antioksidantai. Stipriausias antioksidantas iš keturių pagrindinių arbatos kachetinų yra maždaug 35-100 kartų stipresnis už vitaminus C ir E. Užtenka vos vieno puodelio žaliosios arbatos per dieną ir Jūs aprūpinate savo organizmą 10-40 miligramų antioksidantų. 

Žalioji arbata yra veiksmingiausias būdas išprakaituoti. Rekomenduojama gerti esant aukštai temperatūrai, karščiuojant, esant įvairiems uždegimams.

Tai ypač naudinga žmonėms, sergantiems inkstų ir urogenitalinės sistemos ligomis, taip pat teigiamai veikia virškinimo traktą ir virškinimą apskritai.

Šios arbatos vartojimas teigiamai veikia dvylikapirštės žarnos, tulžies pūslės, kepenų ir kasos veiklą.

Šis gėrimas gali padidinti dėmesį ir gerinti žmogaus atmintį, gali pašalinti mieguistumą, normalizuoja medžiagų apykaitą organizme ir stiprina nervų sistemą, padeda išbristi iš depresinių būsenų.

Teigiamas žaliosios arbatos poveikis apima ir širdies bei kraujagyslių sistemą: naudingos žaliosios arbatos savybės sumažina aterosklerozės tikimybę, pagerina arterijų elastingumą, neleidžia susidaryti cholesterolio apnašoms, didina kapiliarų stiprumą ir mažina kraujo pralaidumą kraujagyslių sienelėse, geriau įsisavinama askorbo rūgštis.

O norintiems sulieknėti žalioji arbata bus puikus pagalbininkas – Jums tereikia išsirinkti aukščiausios rūšies žaliąją arbatą ir įtraukti jos gėrimą į savo kasdienę rutiną!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close