Loretai Šiugždinienei – nusipelniusio Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojo vardas ir garbės ženklas

Gegužės 4 d. VšĮ Prienų ligoninės slaugos administratorei ir infekcijų kontrolės specialistei Loretai Šiugždinienei suteiktas nusipelniusio Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojo vardas ir įteiktas nusipelniusio Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojo garbės ženklas.

Birštone gimusi, augusi ir iki šiol ten gyvenanti Loreta, baigusi vidurinę mokyklą, įstojo į Kauno kolegiją ir įgijo akušerės specialybę. Pirmoji ir vienintelė darbovietė – Prienų ligoninė, kurioje dirba nuo 2001 m. Iš pradžių dirbo Akušerijos-ginekologijos, vėliau – Chirurgijos-akušerijos skyriuose. Uždarius Akušerijos skyrių, kurį laiką dirbo konsultacinėje poliklinikoje. Nuo 2012 m. yra ligoninės slaugos administratorė, o nuo 2016 m. – infekcijų kontrolės specialistė.

Dirbdama LKKA baigė vadybos ir verslo administravimo bakalauro studijas, LSMU –visuomenės sveikatos vadybos magistrantūros studijas.

„Su siaubu prisimenu pirmąsias koronaviruso karantino dienas, pirmuosius ligonius. Pirmosios dienos ir savaitės buvo kupinos nežinomybės ir baimės. Nežinojome, kuo klastingas pasaulį užpuolęs virusas, kaip jo saugotis. Ir apsaugos priemonių iš pradžių trūko, ministerijos nurodymai kasdien keitėsi. Tačiau supratome, kad pirmiausia turime apsaugoti darbuotojus ir užtikrinti infekcijų kontrolę ligoninėje“, – pasakojo infekcijų kontrolės specialistė.

Ji džiaugėsi, kad darbuotojai suprato, jog didžiausias dėmesys yra skiriamas jų saugumui, todėl COVID-19 poskyryje visi dirbo savanoriškai. Žinoma, ir darbuotojai susirgimų neišvengė, ir izoliavimosi laikotarpis tuo metu buvo gan ilgas, tačiau ligoninėje darbas nesustojo, neprireikė pagalbos iš šalies.

Vėliau reikėjo organizuoti skiepijimą nuo COVID-19 ligos, koordinuoti testavimą ir Karščiavimo klinikos darbą, priimti sprendimus dėl besikeičiančios pandeminės situacijos.

„Tai, kad Prienų ligoninėje pandemija buvo valdoma sėkmingai – visos administracijos komandinio darbo rezultatas. Ypač džiaugiamės išmintingais ir toliaregiškais direktorės Jūratės Milaknienės sprendimais“, – kalbėjo Loreta Šiugždinienė.

Dabar, kai kovidiniai ribojimai jau beveik panaikinti, ligoninės gyvenimas grįžta į buvusį prieš pandemiją. Jau uždarytas COVID-19 poskyris, tačiau mėlynieji nameliai, kuriuose veikė Karščiavimo klinika, buvo atliekamas testavimas, liks. Ten ir toliau bus priimami karščiuojantys pacientai.

Loreta viliasi, kad darbas iki išnaktų – jau praeityje, todėl galės skirti daugiau laiko šeimai ir širdžiai mieliems užsiėmimams, t.y. dalyvauti šokių kolektyvo „Jievaras“ veikloje, keliauti bei atrasti save kitose dar neišbandytose veiklose.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close