Lietuvos kariuomenė kartu su sąjungininkais pradeda intensyvų pratybų ciklą

Lietuvos kariuomenė informuoja, kad Lietuvos oro erdvėje, sausumoje ir jūroje prasideda regiono saugumą stiprinančios tarptautinės karinės pratybos, todėl jau artimiausiomis dienomis šalies teritorijoje gyventojai gali pamatyti karinių transporto priemonių kolonas, bus naudojami imitaciniai šaudmenys ir pirotechnika.

Jungtinių Amerikos Valstijų Sausumos pajėgų Europoje ir Afrikoje organizuojamos kasmetinės tarptautinės pratybos „Greitas atsakas 2022“ (angl. „Swift Response 2022“) vyks gegužės 6–20 dienomis. Šiomis pratybomis bus demonstruojamas gebėjimas vienu metu vykdyti oro desanto operacijas Šiaurės ir Rytų Europoje, Baltijos šalyse ir Balkanuose, jose dalyvaus apie 9 tūkst. karių iš 17 NATO ir partnerių šalių. Pratybų „Greitas atsakas 2022“ dalies Lietuvoje veiksmai bus vykdomi Gaižiūnų poligone (Jonavos r.) ir aplinkiniuose rajonuose.

Gegužės 5 dieną Gaižiūnų poligone prasideda tarptautinės karinės pratybos „Geležinis vilkas 2022 I“, kurios glaudžiai susijusios su „Greitas atsakas 2022“ mokymais. Dvi savaites truksiančiose pratybose dalyvaus apie 1000 karinės technikos vienetų – tankų, pėstininkų kovos mašinų, šarvuočių, artilerijos pabūklų, aprūpinimo bei administracinės paskirties transporto ir daugiau kaip 3 tūkst. karių iš Lietuvos bei kitų NATO valstybių.

Baltijos jūroje Lietuvos teritoriniuose vandenyse ir išskirtinėje ekonominėje zonoje gegužės 6–20 dienomis vyks tarptautinė nesprogusios amunicijos paieškos ir nukenksminimo operacija „Atvira dvasia 2022“ (angl. „Open Spirit 2022“), tuo pačiu metu vyks ir tarptautinės narų išminuotojų pratybos „EODEX 2022“. Karinių jūrų pajėgų organizuojamuose mokymuose ir išminavimo operacijoje dalyvaus 13 karinių laivų, 9 narų-išminuotojų komandos ir kiti specialistai iš 13 NATO šalių.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close