LIETUVOS POLICIJOS MOKYKLA IŠLEIDO DEŠIMTĄJĄ ĮVADINIŲ MOKYMŲ KURSANTŲ LAIDĄ

Balandžio 22 dieną vyko Lietuvos policijos mokyklos (toliau – LPM) įvadinių mokymo kursų kursantų pažymėjimų įteikimo ceremonija. Šešias savaites trukusius mokslus baigė ir nuo šiandien į policijos gretas įsiliejo 25 naujieji pareigūnai. Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Arūnas Paulauskas ir ceremonijoje dalyvavę apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų atstovai prisiekusiems pareigūnams ant tarnybinių uniformų prisegė policijos pirminės grandies pareigūnams suteiktą laipsnį pažyminčias movas.

Lietuvos policijos generalinio komisaro pavaduotojas Arūnas Paulauskas bei LPM viršininkas Robertas Šimulevičius kursantams įteikė mokslų baigimo pažymėjimus. Prisiekusius tarnauti naujuosius pareigūnus palaimino Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato kapelionas Sigitas Bitkauskas ir kvietė nepamiršti savo įgimtų talentų.

Artūras Paulauskas dėkojo naujiesiems kolegoms už šios kilnios profesijos pasirinkimą ir priminė, kad pagrindinė policijos pareigūno misija – tarnauti žmonėms. Įkvepiančioje kalboje Policijos departamento atstovas kvietė naujuosius kolegas nebijoti pokyčių ir niekuomet nenustoti mokytis. „Tarnyboje susidursite su įvairiomis visuomenės grupėmis: matysite ir šviesiausias, ir tamsiausias puses. Bet galiu jus užtikrinti, kad šviesiųjų pusių bus ženkliai daugiau nei tamsiųjų ir vienas padėkos žodis nustelbia šimtus sudėtingų ir stresinių situacijų. Linkiu jums sėkmės ir sutikti kaip įmanoma daugiau šviesių akimirkų jūsų tarnyboje,“ – sakė A. Paulauskas. Jis padėkojo LPM kolektyvui, kad jaunimą parengė tarnybai, o artimiesiems, kad palaikė pasirenkant šį kelią.

LPM viršininkas Robertas Šimulevičius pasveikino pareigūnus įveikus pirmąjį laiptelį ir žengus pirmąjį žingsnį pareigūno kelyje, priminė, kad šioje kelionėje, kaip ir gyvenime, bus ir „baltų“ ir „pilkų“ etapų. „Linkiu jums meilės tarnybai, meilės Tėvynei – tai įprasmins vykdyti savo misiją ir padės sudėtingais etapais,“ – linkėjo R. Šimulevičius.

Kursantų atstovė padėkojo LPM vadovybei, kuratoriams ir dėstytojams už suteiktas žinias, kurias jau netrukus panaudos tarnyboje.

Pagal šią mokymo programą aukštąjį išsilavinimą turintys jaunuoliai kviečiami įgyti policijos pareigūno profesiją šešių savaičių trukmės Įvadinių mokymų kursuose. Baigę mokslus ir tapę pareigūnais policijos įstaigose tarnybos metu 18 mėnesių sistemingai ugdo kompetencijas pagal sudarytą kvalifikacijos tobulinimo planą.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close