Etnokultūrinės kaimo turizmo sodybos konkursas 2022

Etninės kultūros globos taryba kartu su Lietuvos kaimo turizmo asociacija, Žemės ūkio ministerija ir Turizmo rinkodaros asociacija kviečia Lietuvos kaimo turizmo sodybų šeimininkus dalyvauti Etnokultūrinės kaimo turizmo sodybos konkurse 2022.

Konkurso pradžia paskelbta šiandien (balandžio 27 dieną) pavasariniame Lietuvos kaimo turizmo asociacijos narių susirinkime, tačiau dalyvių paraiškų laukiama iki pat rugsėjo 1 dienos.

Pasak konkursą paskelbusios Etninės kultūros globos tarybos pirmininkės Dalios Urbanavičienės, šiuo konkursu siekiama atkreipti Lietuvos ir užsienio keliautojų dėmesį į Lietuvoje esančias puikia kaimo turizmo sodybas, kuriose puoselėjama etninė kultūra ir tautinis paveldas – tradicinė architektūra, tradiciniai amatai, gyvūnų bei  augalų nacionalinės veislės, kulinarinis paveldas, etnokultūrinė žinija, papročiai, gamtą tausojantis gyvenimo būdas. „Norime, kad kuo daugiau žmonių sužinotų apie tokias sodybas. Tuo pačiu norime paskatinti sodybų šeimininkus kuo plačiau naudoti versle savo šalies, savo etnografinio regiono, savo vietos paveldą. Norime, kad kuo plačiau sklistų žinia apie sodybas, kurios sugeba derinti tradiciją su šiuolaikiniu gyvenimu, skoniu, poreikiais“, – kalbėjo D. Urbanavičienė.

Konkurse kviečiamos dalyvauti visos Lietuvos kaimo turizmo sodybos, turinčios bent 2 metų patirtį kaimo turizmo verslo srityje, kuriose vienokiu ar kitokiu būdu puoselėjama etninė kultūra: atkuriamos senosios architektūros tradicijos, globojamos lietuviškos augalų ir gyvūnų veislės, svečiai įtraukiami į etnokultūrines edukacijas ar vaišinami kulinarinio paveldo patiekalais. Platesnį konkurso dalyvių vertinimo kriterijų aprašymą galima rasti Konkurso nuostatuose: https://ekgt.lt/media/dokumentai/naujienos/2022/Sodybos%20Konkurso%20nuostatai_2022.pdf

Konkurso I, II ir III vietų laimėtojams suteikiamas etnokultūrinės sodybos ženklas. Prizines vietas bei nominacijas laimėjusios sodybos įtraukiamos į Etninės kultūros globos tarybos rengiamą Lietuvos etnokultūrinių kaimo turizmo sodybų gidą (https://ekgt.lt/veiklos-sritys/gidai/etnokulturines-kaimo-turizmo-sodybos/), informacija apie jas viešinama visų Konkurso partnerių informaciniais kanalais.

Daugiau informacijos Etninės kultūros globos tarybos svetainėje www.ekgt.lt

Etninės kultūros globos tarybos informacija

Nuotraukoje – sodybos „Pagulbis“ fragmentas

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close