Erasmus+ savaitė Italijos mokykloje

 Pirmąją 2022 metų balandžio savaitę Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos penktokai Tomas, Augustas, Airina ir Luka kartu su mokytoja S. Pikiene ir Erasmus + KA229 projekto „Europe-Our Home“ („Europa – Mūsų Namai“) koordinatore A. Berezovskaja praleido Italijoje. Mūsų partnerė, Italijos mokykla Instituto Comprehensivo „Egnazo Dante“ iš Alatri, pakvietė mus į susitikimą. Tai jau ketvirtasis šio projekto mobilumas.

 Italijoje situacija dėl COVID 19 pandemijos vis dar labai sudėtinga, todėl delegacijos nebuvo įleistos į mokyklą, bet mokyklos bendruomenė mus šiltai pasitiko mokyklos kieme. Plazdėjo šalių vėliavos, laukė direktorės, tėvų komiteto pirmininko, miesto mero sveikinimo žodžiai, mokinių koncertas.

 Mokiniai susipažino su skirtingomis darbų atlikimo technikomis, mokėsi italų kalbos žodžių ir jais žaidė, skaitė italų literatūrą ir ją aptarė. Piešė Erasmus plakatą, viktorinose gilino savo žinias apie Europos Sąjungą. Visus mokyloje nustebino laikomi du šuniukai, kurie nepaliko abejingo nė vieno dalyvio. Šunys čia padeda mokytis turintiems sunkumų mokiniams, nes šioje mokykloje yra praktikuojama šunų terapija. Vaikai, turintys disleksijos ir panašių problemų mokosi jų padedami. Dirbdami vaikai turi galimybę liesti šunis, taip lengviau koncentruoti dėmesį atliekamam darbui. Šunys šioje mokykloje laikomi lygiaverčiais darbuotojais.

 Tai buvo turininga savaitė, sklidina kultūrinės pažintinės veiklos, bendravimo akimirkų. Kiekvienas dalyvis įgijo naujos patirties, praturtino savo vidinį pasaulį.

 Tokie susitikimai, kuriuose pagrindiniai dalyviai yra mokiniai, turėtų padėti kiekvienam išgyventi tuos iššūkius, su kuriais susiduriama, ypatingai tam tikrais istoriniais momentais. Šitie susitikimai padeda mums suprasti vieniems kitus ir gyventi kartu, nes Europos Sąjungos šūkis yra „Susivieniję įvairovėje”. Erasmus+ projektas padeda įgyvendinti šį šūkį, Europa yra mūsų namai.

 Kitas susitikimas, baigiamasis,vyks mūsų progimnazijoje gegužės mėnesį.

Projekto koordinatorė Adelė Berezovskaja

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close