Projektas Erasmus+ KA-2 „Finansinis raštingumas – kelias į saikingą vartojimą“

Š.m. balandžio 3-9 d. įvyko antrasis projekto Erasmus+ KA-2 „Finansinis raštingumas – kelias į saikingą vartojimą“ („Financial literacy – a path to conscious consumerism“) susitikimas Rumunijoje, Ramnicu Valcea mieste, „Matei Basarab“ koledže. Projektiniame susitikime dalyvavo mokytojai ir mokiniai iš Graikijos, Slovakijos, Rumunijos, Portugalijos ir Lietuvos. Prienų „Žiburio“ gimnazijos komandą sudarė mokytojos Jūratė Grybauskienė ir Jurgita Tamošiūnienė, mokiniai: Viktorija Černevičiūtė, Austėja Visockaitė, Emilija Mitrulevičiūtė, Nojus Laukevičius, Lukas Barkauskas, Aivaras Raugevičius. Nuo 2020 m. vykdomo projekto tikslas – skatinti jaunų žmonių finansinį raštingumą siekiant atsakingo vartojimo, gyvenimo įpročių keitimo bei finansinio raštingumo žinių.

Projektinio susitikimo metu mokytojai bei mokiniai ne tik susipažino su projekto dalyviais, aplankė mokyklą, miesto savivaldybę, bet taip pat pristatė projektinius darbus – „Mano žaliasis miestas”, Lietuvos pinigų istorija“ ,”Apklausos apie paauglių vartojimo įpročius analizė”. Vyko diskusija su mitybos specialiste bei kitos veiklos, kurios įkvėpė siekti pokyčių sveikesnės gyvensenos link. Projekto dalyviai buvo skatinami siekti žinių, kurios padėtų mažinti vartotojiškumą, prisidėtų prie gamtai naudingų idėjų realizavimo.

Projekto dalyviai aplankė „Boromir” gamyklą, aprūpinančią regioną įvairiais duonos gaminiais. Taip pat nebuvo pamirštos senosios Rumunijos tradicijos – aplankytas Olari kaime veikiantis molinių puodų žiedimo verslas. Projekto dalyviai aplankė Sibiu miestą, sužavėjusį savo unikalia architektūra.

Projektinio susitikimo dalyviai dėkoja už suteiktas galimybes pažinti žmones iš skirtingų Europos šalių, susirasti naujų draugų, įgyti žinių apie finansinį raštingumą ir gyvenimo tvarumą.

 Prienų „Žiburio“ gimnazijos II d kl. mokinė Emilija Mitrulevičiūtė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close