Kodėl geriausia pasirinkti ortopedinius čiužinius?

Geras, ramus miegas yra būtina geros sveikatos ir darbingumo sąlyga. Svarbu ne tik tai, kaip jūs miegate, bet ir apie tai, kaip miegate, jūsų kūno bendra būklė ir nuotaika, o tai reiškia, ir jūsų gyvenimo kokybė. Trečdalį savo gyvenimo žmogus praleidžia miegodamas, todėl miegamojo baldams reikėtų skirti ypatingą dėmesį. Pradėti reikia nuo svarbiausio klausimo – kokia taisyklė yra renkantis čiužinį lovai? Pirma, jis turėtų būti ortopedinis, t.y. atkartojantis kūno kontūrus. Tik tokiu būdu jis gali išlaikyti stuburą natūralioje būsenoje ir išvengti deformacijos bei papildomo įtempimo.

Pirkėjams dabar siūlomas didelis skaičius čiužinių, pasižyminčių įvairiomis ortopedinėmis savybėmis: kietumu, medžiaga ir kaina. Kaip nepasiklysti visoje šioje įvairovėje ir kaip išsirinkti ortopedinį čiužinį, kad jis tikrai būtų gydomasis ir profilaktinis?

Pradėkime nuo matmenų – išmatuokite miegamosios vietos plotį ir ilgį

Jūsų naujasis čiužinys turi tiksliai atitikti lovos dydį, geriausias variantas – juo besinaudojančio žmogaus ūgis plius 20cm. Patogus viengulės lovos plotis turi būti ne mažesnis kaip 80 cm. Jei jums įdomu, kaip išsirinkti čiužinį dvigulei lovai, šis skaičius turėtų būti bent 140 colių. Žmogui turi būti pakankamai vietos atsipalaiduoti ir pasirinkti tokią miego padėtį, kuri leidžia jam jaustis patogiausiu. Tai labai svarbus kriterijus perkant.

Čiužinį rinkitės pagal technines charakteristikas

Visus čiužinius galima suskirstyti į du tipus: su spyruoklėmis ir be spyruoklių. Spyruokliniai čiužiniai taip pat gali būti dviejų tipų:

● Su nepriklausomu spyruokliniu bloku;

● Su Bonnell spyruokline sėdyne.

Pirmuoju atveju kiekviena spyruoklė veikia nepriklausomai nuo kitų, o jų skaičius svyruoja nuo 250 iki 300 vienetų kvadratiniame metre. Sudėtinėse pakuotėse padidinkite kiekį iki 400 ar daugiau. Tokia spyruoklinė sistema gali geriausiai prisitaikyti prie kūno anatomijos, leidžianti jam būti patogiausia miego metu.

Antruoju atveju spyruoklės yra vienodo standumo, o kiekviena spyruoklė yra tvirtai sujungta su gretima spyruokle. Renkantis čiužinį su Bonnel spyruokliniais blokais, rimtas argumentas gali būti palyginti maža kaina, todėl jis patrauklus vartotojams.

Dviejų tipų čiužiniai be spyruoklių: monoblokiniai – naudojant vieną užpildą ir kombinuoti – naudojant dvi ar daugiau medžiagų

Dviejų tipų čiužiniams gaminti dažniausiai naudojamos natūralios medžiagos: kokoso pluoštas, poliuretano putos, vilna, medvilnė, veltinis, lateksas. Diskutuojant, kaip išsirinkti čiužinį, kad galėtume gerai pailsėti ir sveikai išsimiegoti, būtina atskirai pakalbėti apie jo standumą. Tai priklauso nuo užpildo sudėties arba jo derinio.

Yra klaidinga nuomonė, kad kieti čiužiniai turi geresnes ortopedines savybes nei minkšti čiužiniai. Tai nėra visiškai tiesa. Šis čiužinys gali pakenkti silpniems žmonėms. Tačiau turintiems antsvorio yra atvirkščiai – reikėtų vengti minkštų lovų. Panagrinėkime šį klausimą išsamiau. Minkštas čiužinys subtiliai palaiko stuburą, nespaudžiant tam tikrų kūno dalių. Jie puikiai tinka pagyvenusiems žmonėms, turintiems per mažo svorio ir tiems, kurie nori miegoti ant šono. Vidutinis kietumo lygis skirtas tiems, kurie propaguoja aktyvų gyvenimo būdą, reguliariai sportuoja, yra vidutinio ūgio ir svorio. Labiausiai paplitęs šio tipo čiužinių variantas sujungia kokoso pluošto ir latekso užpildą. Taigi, rinkitės atsakingai, kad nereikėtų pirkti dar vieno čiužinio. Jei norite išvengti klaidų, pasirinkite Relax čiužinius, kurie padės atsipalaiduoti. Įmonės darbuotojai padės apsispręsti, kuris čiužinys jums tinka labiausiai.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close