Kelnės vyrams: kaip prižiūrėti linines, o kaip – odines?

Nors stipriosios lyties atstovai itin mėgsta universalius gaminius, nes būtent tokie dažniausiai leidžia sutaupyti labai daug laiko, nereikia pamiršti, kad drabužiai dažniausiai tampa svarbia išimtis. Štai, pavyzdžiui, kelnėms vyrams, prižiūrimos laikantis skirtingų taisyklių – vienokie yra lininių kelnių priežiūros ypatumai, kitaip – vertėtų prižiūrėti odines. Tad ir kviečiame sužinoti apie tai daugiau.

Lininės vyriškos kelnės: kaip jas prižiūrėti?

Nors skalbimas yra vienas pagrindinių procesų, kuris reikalingas, norint užtikrinti iš šios medžiagos pagamintų kelnių švarą, verta akcentuoti ir tai, kad būtent šis procesas skatina drabužio susitraukimą. Priklausomai nuo audinio tankio, po kiekvieno skalbimo, vyriškos kelnės gali susitraukti net apie 4 – 7 proc. Taigi, jei jos bus skalbiamos itin dažnai, netruksite pastebėti, kad jos jau tiesiog jums nebetinka. Būtent dėl šios priežasties neretai rekomenduojama pirkti net vienu dydžiu didesnes linines kelnes, tokiu būdu tikintis, kad jos bus tinkamos dėvėti ilgiau.

Dėmės – blogiausia, kas gali nutikti lininėms vyriškoms kelnėms, kadangi būtent ši medžiaga labai gerai ir greitai sugeria drėgmę, tad ir dėmės netrunka įsisenyti. Taigi, siekiant palengvinti jų pašalinimą, vertėtų įsiminti ir tam tikrus veiksmus. Štai, pavyzdžiui, šokolado dėmės pasišalins kur kas efektyviau, jei kelnes perplausite su dėmių valikliu šiltame vandenyje ir tik po išskalbsite; jei ant kelnių užtiško vaisių sultys, pirmiausia išskalaukite šaltame vandenyje ir tik po to išskalbkite; jei užtiško riebalų, užpilkite skysto dėmių valiklio ir išskalbkite; jei ant kelnių patek purvo, plaukite šiltame vandenyje kartu bei naudokite dėmių valiklį.

Ypač populiarios yra baltos spalvos lininės kelnėms vyrams, o siekiant palaikyti estetišką šio drabužio baltumą, labai dažnai pasitelkiami balikliai. Ir tai yra iš tiesų puikus sprendimas, tačiau naudoti reikėtų tik tuos, kurių sudėtyje nėra chloro.

Džiovinimas – dar vienas svarbus etapas ir bus puiku, jei jį vykdysite paisydami tam tikrų taisyklių: tokiu atveju būsite tikri, kad drabužis tarnaus ilgai bei patikimai. Geriausiai, kai lininės kelnės yra džiovinamos natūraliai, pavėsyje. Tiek mechaninis džiovinimas, tiek džiovinimas, pasiekiant tiesioginiams saulėms spinduliams silpnina audinio struktūrą bei trumpina tarnavimo laiką.

Odinės kelnėms vyrams: kokių taisyklių svarbu laikytis?

Odinės kelnėms vyrams yra ypač dažnas pasirinkimas, kadangi ne tik leidžia sukurti išskirtinį įvaizdį, bet ir puikiai tinka laisvalaikio kelionių metu. Tačiau, jei pagedaujate, kad toks gaminys tarnautų ilgai bei patikimai, turėtumėte paisyti tam tikrų taisyklių.

Kad žmogaus odai reikia drėkinimo bei maitinimo, tai žino kiekvienas, tačiau nereikia pamiršti, kad to paties reikia ir odiniams drabužiams. Taigi, belieka tik priminti, kad bent kartą per mėnesį, odines kelnes turėtumėte apipurkšti specialiais gaminiais, kuriuose yra medžiagų, užpildysiančių mikro įtrūkimus bei padėsiančių išlaikyti puikią pirminę išvaizdą. Belieka tik pridurti, kad tai yra viena geriausių investicijų odinių drabužių gerbėjams – toks gaminys kainuoja maždaug tik keliolika eurų, tačiau gerokai pailgina odinių drabužių tarnavimo laiką.

Gera žinia ta, kad ištepus odines kelnes, tikrai ne visada būtina jas mesti į skalbinių krepšį ar specialiomis priemonėmis apdoroti dėmę. Belieka tik pridurti, kad dažnu atveju pakanka tik drėgnos servetėlės, kad dėmė išsivalytų ir kelnės vėl būtų tinkamos naudoti.

Karštas radiatorius, vėjuota diena lauke ar kaitrūs saulės spinduliai – tai tikrai nėra geros sąlygos odinių kelnių džiovinimui. Tad, ką rinktis? Viskas ne taip jau ir sudėtinga – tiesiog pakabinkite jas ant pakabos ir džiovinkite sausame kambaryje.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close