Kaip saugiai laikyti dokumentus?

Bene kiekviename biure yra labai daug dokumentų, kurie turi būti laikomi bent jau 10 metų ir daugiau. Tai yra garantija, kad kilus bet kokiems neaiškumams – dokumentuose visada galima rasti tiesas, kurios padeda išspręsti nesklandumus.

Tiesa, laikytis tiek daug metų dokumentus saugiai yra ne taip paprasta kaip gali atrodyti. Reikia ne tik tvarkos, tačiau ir tinkamų dokumentacijos laikymo priemonių, kurias galite įsigyti www.4office.lt/.

Tinkami katalogai

Saugiam laikymui pirmiausia reikalingi katalogai. Jie ne tik padeda apsaugoti dokumentus nuo aplinkos poveikio, tačiau taip pat ir kur kas paprasčiau palaikyti tvarką juos suklasifikavus. Kadangi šiuo metu siūlomų katalogų spalvinė gama yra labai plati, džiugu, kad galima įsigijus daugiau spalvų vesti tvarką, kurios palaikymas bus konkretus ir sistemingas.

Tik spintose

Jeigu norite, kad katalogai būtų kuo mažiau veikiami aplinkos poveikio – tokiu atveju labai svarbu visus juos laikyti spintose. Dažniausiai biuro prekybos vietose galima rasti ir baldus, kurie yra pritaikyti būtent ofisui. Pirkti tokiose vietose dažniausiai apsimoka labiau, kadangi galite būti tikras dėl baldo kokybės, kuri atitinka biuro poreikius.

Klasifikavimo tvarka

Pasikartosime, kad katalogai suteikia galimybę kur kas paprasčiau klasifikuoti visus daiktus, kurie yra po ranka. Džiugu, kad galima rasti ne tik skirtingų spalvų katalogus, tačiau ir žymeklius-juosteles. Jie ne tik kinta spalvomis, tačiau ir ant jų galima rašyti nurodžius – kas yra konkrečioje katalogo vietoje. Tai padeda labai greitai rasti, kai kažko reikia.

Dokumentacija pagal amžių 

Galiausiai, tvarkai palaikyti siūlome visada senesnius dokumentus su katalogais laikyti labiau paslėptus nei tuos, kurie yra jaunesni. Paprasčiausiai pagal poreikį visada po ranka bus tai, ko reikia labiausiai. Ir tuo pačiu katalogo amžius – padeda susisteminti popierius.

Kuo daugiau specialių biuro priemonių bus naudojama – tuo kiekvienas gali būti ramesnis, kad ne tik pavyks tinkamai laikyti dokumentus, tačiau ir užtikrinti, kad darbo našumas, kurį visada norisi pagerinti – bus pats didžiausias.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close