Prienų rajono vieškeliais ir keliukais riedės biblioteka ant ratų

Balandžio 6 dieną su pypsėjimais ir garbingų svečių palinkėjimais į Prienų rajono gyvenvietes pajudėjo bibliobusas – biblioteka ant ratų.

Prie Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos susirinkę Prienų rajono savivaldybės valdžios, kultūros įstaigų vadovai, seniūnai bei bibliotekos draugai pagaliau gavo progą žvilgtelėti į naująjį Prienų krašto bibliotekos filialo vidų.

Pristatymo metu mobiliosios bibliotekos galimybe su knyga supažindinti atokiau gyvenančius arba negalinčius stacionarios bibliotekos pasiekti skaitytojus džiaugėsi Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas ir administracijos direktorė Jūratė Zailskienė, Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos direktorė Daiva Čepeliauskienė ir metodininkė Dalia Bredelienė, taip pat didelis būrys savivaldybės tarybos narių, bibliotekos darbuotojų bei partnerių. O Prienų parapijos klebonas Vaidotas Labašauskas naująją biblioteką palaimino.

Simboliškai Justino Marcinkevičiaus memoriale laikinai apsistojusia mobiliąja biblioteka atėjo pasidžiaugti ir pirmųjų klientų – Prienų globos namų gyventojų atstovės. Su plojimais, muzika bei rankų pamojimu mobilioji biblioteka pajudėjo pas pirmuosius skaitytojus.

Mobiliojoje bibliotekoje lankytojai galės ne tik išsirinkti jiems patinkančią knygą, bet ir gauti nemokamas konsultacijas ieškant informacijos, jos ieškoti internete pasitelkus čia įrengtą kompiuterį bei naudotis pačiu kompiuteriu, neįgalieji ir senyvo amžiaus skaitytojai galės gauti leidinius tiesiai į namus, atsispausdinti arba pasidaryto dokumentų kopijas.

Mobilioji biblioteka nuo balandžio 12 dienos antradieniais 10–11.30 val. lankysis Jiestrakio bendruomenėje „Jiestrakis“ (Jiestrakio k., Jiesios g. 28), 11.45–13.15 val. – Ingavangio bendruomenės centre (Ingavangio k., Mokyklos g. 60), o 13.30–15.00 val. – Klebiškio kaimo bendruomenėje „Klevas“ (Klebiškio k., Mokyklos g. 4).

Trečiadieniais 10–11.30 val. biblioteka priims skaitytojus Kunigiškių k., (Kunigiškių g. 6), 11.45–13.15 val. – Paprūdžių k. (Mokyklos g. 17-2), o 13.30–15.00 val. – Sūkurių k. (Kaštonų g. 4).

Ketvirtadieniais 10–11.30 val. mobilioji biblioteka lauks skaitytojų Purvininkų kaimo bendruomenėje (Purvininkų k., Vytauto g. 8).

Daugiau nuotraukų: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4939131579475967&type=3

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close