Skalda kiemui: kokie yra šio pasirinkimui privalumai bei trūkumai?

Kiemas – viena svarbiausių erdvių, tad nieko nestebina tai, kad jos įrengimui skiriame ypač daug laiko bei energijos. Belieka tik pridurti, kad vienas svarbiausių klausimų, susijusių su kiemo priežiūra, skamba taip: kuo dengti šią erdvę? Galimi ypač įvairūs variantai, o vienas iš jų yra ir skalda kiemui. Skalda pigiau – spauskite čia, jei jus domina galimybė įsigyti jos ypač patrauklia kaina, o kol kas kviečiame susipažinti su privalumais bei trūkumais. 

Kokie yra skaldos kiemui privalumai?

Bene vienas svarbiausių šio pasirinkimo privalumų yra ypač patraukli kaina. Kaip žinia, kiemo dangos gali būti labai įvairios, tačiau, jei vertintume kainą, tai beliktų tik daryti išvadą, kad skalda, kaip ir žvyras, yra patys pigiausi pasirinkimai. Tad, jei jūs turite ypač ribotą biudžetą arba, jei jūsų kiemas yra ypač didelis ir reikia apdengti labai didelį plotą, tikrai verta rinktis skaldą – išlaidos neišgąsdins.

Ne paslaptis ir tai, kad visi norime gyventi ypač patrauklioje aplinkoje. O kaip tokią sukurti? Tai, ar gyvensite estetiškoje namų aplinkoje, didele dalimi priklausys ir nuo pasirinktų elementų. Na, o skalda tikrai yra vienas estetiškiausių variantų.

Dėmesį verta atkreipti ir į tai, kad daugelis žmonių pageidauja, kad aplinkos atnaujinimo darbų nereikėtų atlikti dažnai, kadangi tai reiškia nemažas išlaidas. Belieka tik pridurti, kad pasirinkus tokį sprendimą, kaip skalda kiemui, tikrai nereikės greitai atlikti atnaujinimo darbų – ši daga tarnaus labai ilgai, ne vieną dešimtį metų.

Dar vienas tokio pasirinkimo privalumas yra tas, kad jei ši danga bus įrengta tinkamai, tai galite būti tikri, kad kieme nesusidarys lietaus perteklius – vanduo lengvai bei paprastai pasieks gruntą. 

Svajojate apie tokį kiemą, kurio priežiūra nereikalautų daug dėmesio? Tokiu atveju, į jūsų lūkestį taip pat pateisins skalda kiemui. 

Na, ir, žinoma, negalima pamiršti dar vieno, labai svarbaus šio pasirinkimo privalumo – tai yra visiškai ekologiškas jūsų sveikatai palankus aplinkos elementas. Tad, jei norite sukurti sveiką namų aplinką, verta rinktis skaldą kiemui. 

Kokie yra trūkumai?

Visgi, kad ir kiek daug privalumų turėtų šis pasirinkimas, dėmesį verta atkreipti į tai, kad keli trūkumai taip pat yra. Vienas iš jų – tas, kad šios dangos paviršius nėra lygus. Taigi, jeigu sniego nedaug, tai nesukelia jokių nepatogumų, tačiau, jei sniego – net keliolika centimetrų, jį kasti vis tiek reikia, bet tai daryti esant nelygiai dangai, nelabai patogu. Dar vienas trūkumas tas, kad skaldos akmenukai ypač dulka. Tad, jei ilgą laiką nelauksite lietaus, verta juos patiems nuplauti. 

Taigi, kaip matyti, jei ieškote dangos kiemui, skaldą verta rinktis dėl ypač įvairių priežasčių. Visų pirma dėl to, kad tai yra vienas pigiausių pasirinkimų, todėl idealiai tinka, jei laukia labai ribotas biudžetas ar reikia padengti labai didelį plotą. Taip pat svarbu pasakyti, kad tai yra geras pasirinkimas ir tuo atveju, jei norite susikurti sveiką namų aplinką, ieškote ilgai tarnauti galinčių sprendimų. Na, o trūkumų toks pasirinkimas turi vos kelis: žiemą gali būtų nelabai patogu nuo jų kasti sniegą, o taip pat – skalda labai dulka, tad norėdami išvengti dulkių pertekliaus, turėtumėte kartas nuo karto ją nuplauti vandeniu. 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close