Prienų „Ąžuolo“ progimnazija įgyvendino Erasmus+ projekto komandų priėmimą Lietuvoje

Kovo 21-25 dienomis Prienų „Ąžuolo“ progimnazija priėmė Erasmus+ projekto „Mokymo gerinimas ir rezultatų pasiekimas per įtraukųjį mokymą“(„Improve Teaching and Achieve Results through Inclusion“) partnerių mokyklų iš Turkijos, Ispanijos, Portugalijos ir Rumunijos mokinių ir mokytojų komandas. Visos savaitės metu progimnazijos projekto vykdymo darbo grupė suplanavo ir įgyvendino turiningas projekto tikslus atliepiančias veiklas. Stengtasi ugdyti mokinių kūrybiškumą gerinant jų pasitikėjimą savimi. Progimnazijos dailės mokytoja projekto mokinių komandoms pravedė keramikos ir vėlimo dirbtuves. Susipažinimui tarpusavyje atskirų šalių mokinių komandos buvo įtrauktos į kūrybinius žaidimus kurių metu sukūrė dėlionę „Pienių žiedai“.

Džiugu, kad buvusi progimnazijos mokinė, Vytauto Didžiojo universiteto profesorė, Inovatyviųjų studijų instituto direktorė Airina Volungevičienė projekto mokinių komandoms organizavo praktines edukacines veiklas – dirbtuves apie saugų internetą. Pasiskirstę į mišrias tarptautines grupes dalyviai apsirašė savo skaitmeninį identitetą, ieškojo pavyzdžių internete. Grupės pristatinėjo vieni kitiems atliktus darbus, diskutavo tarpusavyje. Diskusijų metu analizuotas klausimas kokia informacija yra patikima, saugi, kada gali kilti abejonės.

Susitikimo metu dalyviams organizuotas apsilankymas ir edukacinė programa Kauno lėlių teatre, pabuvota Alytaus Etnografijos muziejuje, Alytaus Miesto teatre. Dalyviams didelį įspūdį paliko saulėtos pavasariškos dienos, praleistos Trakuose ir Vilniuje.

Šis susitikimas – pirmasis projekto tarptautinės partnerystės vizitas, kuriame dalyvavo moksleiviai ir visos veiklos buvo organizuotos jiems.

Kitas projekto susitikimas planuojamas gegužės mėnesį Portugalijoje.

Anglų kalbos mokytoja Sonata Pikienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close