Netenkina miego kokybė? Štai, ko verta imtis

Apie miegą prirašyta ir prikalbėta labai daug, tačiau bene svarbiausi dalykai, ką turime apie tai žinoti, yra tai, kad kiekvienam žmogui yra būtina per parą miegoti po 7 – 8 valandas, priešingu atveju, galima sulaukti prastų padarinių: papilkėjusios veido odos, pajuodusios paakių zonos, išsiblaškymo, energijos stygiaus, suprastėjusių profesinės ar akademinės veiklos rezultatų ir net nusilpusio imuniteto. Tikrai taip – niekas to nenorėtų patirti, tačiau, kaip to išvengti? Ką daryti, jei jūsų netenkina esame miego kokybė ir rekomenduotinų 7 – 8 valandų per parą tikrai nepavyksta skirti miegui? Vadinasi, reikia gerinti miego kokybę. Na, o gera žinia ta, kad yra ne vienas būdas, kaip tai padaryti.

Jei kuris laikas nepavyksta pasimėgauti saldžių bei kokybišku miegu, labai gali būti, kad dėlto kalstas ne kas kitas, o jūsų turimas čiužinys. Jei jis yra pagamintas iš prastos kokybės žaliavų, netinkamo kietumo, jau turi ne vieną pažeidimą ar garsiai girgžda, nieko keista, kodėl naktį dažnai prabundate ar dar blogiau – jaučiate skausmą nugaros, kaklo, pečių srityje. Taigi, pats metas labai atidžiai įvertinti turimo čiužinio kokybę ir pastebėjus jo trūkumus, be gailesčio su juo atsisveikinti, nes tai padarę, atsisveikinsite ir su nekokybišku miegu. Na, o, jei domina ypač kokybiški, iš aukštos kokybės žaliavų pagaminti gaminiai, tai riposo čiužiniai tikrai pateisins jūsų lūkesčius.

Pernelyg aukšta temperatūra miegamajame, pavyzdžiui, 22 – 23 laipsniai šilumos, taip pat gali būti viena iš priežasčių, kodėl jūsų miegas nėra kokybiškas. Tokią temperatūrą verta palaikyti tik kitose namų patalpose, pavyzdžiui, svetainėje, tačiau jūsų miegamasis turėtų būti gerokai vėsesnis, kad jūsų galėtumėte kokybiškai išsimiegoti – reikalinga 15 – 17 laipsnių temperatūra. Tačiau ir tai – dar ne viskas: nepamirškite, kad tie žmonės, kurie vakare miegamojo langus praveria bent kelioms minutėms, naktį miega kur kas kokybiškiau.

Visgi, siekiant pagerinti miego kokybę, derėtų pagalvoti ne tik apie kambario temperatūrą ar lango atvėrimą, bet ir apie drėgmės lygį patalpoje. Jei jis yra ypač žemas, siekia vos 20 – 30 proc., mėgautis geru mėgautis bus sudėtinga. Atminkite, kad geriausias žmogaus organizmas jaučiasi tuomet, kai drėgmės lygis patalpoje siekia bent 50 proc.

Kaip žinia, vasarą temsta labai vėlai, o švinta anksti, tad gali būti, kad šviesa yra dar viena priežastis, kodėl jums nepavyksta kokybiškai išsimiegoti, tad pats metas atidžiau įvertinti kambario langus dengiančias užuolaidas. Ar jos ypač gerai praleidžia šviesą? Jei taip, pats metas turimas užuolaida iškeisti į pasiūtas iš storesnio audinio; o didelį užuolaidų pasirinkimą, labai geromis kainomis rasite čia.

Jei vakarais būnate labai pavargę, tačiau ilgai nesiseka užmigti, pats metas į pagalbą apsitelkti ir eterinius aliejus. Kai kurie iš jų, pavyzdžiui, levandų aliejus, pasižymi raminančiu ir atpalaiduojančiu poveikiu, tad tai yra kaip tik tai, ko ir reikia, užmigti negalintiems žmonėms. Na, ir, žinoma, verta pasakyti, kad būtent šis eterinis aliejus paskleis ir ypač puikų aromatą po kambarį.

Na, ir, žinoma, taip pat labai svarbu atsakingai įvertinti ir baldą, ant kurio miegate: jei jis skaičiuoja jau daugiau kaip dešimtmetį, yra stipriai nusidėvėjęs ar tiesiog jums trūksta erdvės, pats metas pasidairyti naujo gaminio. Spauskite čia, jei domina aukštos kokybės, stilingos bei ergonomiškos sofos ir lovos geromis kainomis.

Kaip matyti, yra ypač daug būdų, kaip pagerinti miego kokybę, tad pats metas imtis veiksmų.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close