Birštono gimnazijos pradinukai sveikina Žemę

Kartą žmogus nuėjo aplankyti Žemės. Nusišypsojo jai širdingai ir puolė dėkoti už tai, kad mus globoja, kad visais būdais palaiko visų gyvastį, kad taip gražu ir gera aplink. Žemė priėmė padėką, o tada uždavė klausimus žmogui, ar jis nepamiršta rūpintis kiekvienu daigeliu, surinkti šiukšles, kad jos neslėgtų Žemelės, netingi daugiau pavaikščioti, kad variklių išmetamos atliekos mažiau terštų orą, ar visuomet išjungia šviesą, kai jos nereikia, ar taupo vandenį, ar globoja visa, kas gyva? Sunku pasidarė žmogui, kad tiek daug gaudamas taip menkai atsidėkoti sugeba. Jis pažadėjo Žemei ir sau būti nuo šiol daug atsakingesnis. Žemė patikėjo, bet mums visiems daug svarbiau , kad savimi patikėtų pats žmogus, jog suvoktų, kad pasaulio ateitis yra jo rankose.

Tokia istorija pradėjome 2021-03-21 Birštono gimnazijoje vykusią pradinių klasių mokinių  Žemės dienos šventę. Lydimi savo mokytojų ir  nešini pačių pasigamintomis gėlėmis, paukšteliais pradinukai susirinko kieme. Jie dainavo Žemei, įteikėme padėkos raštus 2-4 klasių respublikinės geografijos olimpiados „Mano gaublys” nugalėtojams, visi draugiškai pasižadėjome Žemei ją saugoti ir globoti, darėme sveikinimų bangą ir, kol pražys pirmos gėlės,  mokyklos aplinką  papuošėme  savo darbeliais. Smagu matyti, kad vaikai supranta, jog saugoti Žemę, jos gamtą – labai svarbu, svarbu prisiimti atsakomybę už savo ir kitų ateitį.
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui A.Ferevičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close