Kovo 16 dieną visoje Lietuvoje švenčiama Knygnešio diena. Knygnešystė – autentiškas mūsų tėvynės reiškinys, kuris vyko tik pas mus, Lietuvoje, ir kurio daugiau niekur pasaulyje neaptinkame. Jis padėjo mums išlaikyti kalbą, raštą, galiausiai atgauti ir valstybingumą. 2004 m. UNESCO knygnešystę įvertino kaip unikalią ir pasaulyje neturinčią atitikmenų. Š.m. kovo 18 d. Naujosios Ūtos seniūnijos bendruomenė susirinko paminėti Knygnešių dieną. Šia proga vyko popietė ,,Jie ėjo nešini knygomis“, kurią organizavo Naujosios Ūtos bibliotekos bibliotekininkė Sonata Milušauskienė ir Naujosios Ūtos laisvalaikio salės renginių organizatorė Vilija Zablackienė. Visi susirinkusieji klausėsi Sonatos Milušauskienės pranešimo ,,Knygnešystės kelias“, vėliau žiūrėjo Naujosios Ūtos mėgėjų teatro spektaklį Kazio Binkio ,,Kai atsarga daro gėdą“ (režisierė Anelė Lukjančuk). Vaidino Gerutė ir Vytautas Davidavičiai, Leonora Damijonaitienė ir Vilija Zablackienė. Renginį vedė Naujosios Ūtos laisvalaikio salės renginių organizatorė Vilija Zablackienė.

  Sonata Milušauskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close